46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Pabeigta tiesvedība pret SIA „Latgales Enerģija”

Фото: rezekne.today
2005. gadā visi uzņēmuma „Rēzeknes Siltumtīkli” aktīvi uz 30 gadiem tika iznomāti SIA „Latgales Enerģija”. Kompānija tolaik nodarbojās ar siltumenerģijas ražošanu pilsētā. Kā zināms, ar uzņēmuma pārstāvjiem, kurus tautā dēvēja par „lietuviešiem”, bija lērums dažādu problēmu. Rezultātā jau 2008. gadā Latgales pašvaldību daudznozaru sabiedrisko pakalpojumu regulatorā tika nolemts anulēt „Latgales Enerģija” licenci.
Faktiski tajā brīdī arī sākās tiesvedība starp lietuviešu kompāniju un AS „Rēzeknes Siltumtīkli”, kas turpinājās astoņus gadus. Tiesvedībai bija dažādi iemesli – līguma ar SIA „Latgales Enerģija” laušana, no „lietuviešu” puses neizmaksātā nomas maksa, parāds uzņēmumam „Rēzeknes Enerģija” par dabasgāzi utt. Savulaik pašvaldībai pat bija jāņem kredīts un jāatmaksā šis parāds, lai neapdraudētu visu pilsētu un neatstātu tās iedzīvotājus bez apkures.
 
Beidzot šī tiesvedības „epopeja” ir galā. Saskaņā ar 29. jūnija Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas lēmumu AS „Rēzeknes Siltumtīkli” saņēma divus izpildrakstus par materiālo atlīdzību no uzņēmuma „Latgales Enerģija” puses.
 
Lietuviešu kompānijai izvirzītās materiālās pretenzijas kopsumma ir 4 951 284 eiro plus procenti. No šīs summas tiks izmaksāti algu parādi, valsts nodevas, būs jānorēķinās arī ar kreditoriem un AS „Rēzeknes Siltumtīkli”, bet pagaidām ir par agru runāt par konkrētu summu, kura tiks atmaksāta mūsu siltumenerģijas ražošanas uzņēmumam.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"