46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Rēzeknes mācību iestādes apmierinātas ar studentu uzņemšanu

Фото: ru.lv
Šogad nav problēmu ar studentu uzņemšanu, ja būtu vairāk budžeta vietu varētu uzņemt vēl mācīties gribētājus, ziņu portāls 46.lv uzzināja aptaujājot vairākās Rēzeknes mācību iestādēs.
”Rēzeknes tehnikumā ar studentu uzņemšanu veicas labi, konkursu rezultātā gandrīz visas budžeta vietas jau ir aizņemtas. Ja būtu iespēja tehnikums būtu gatavs uzņemt vairāk studentus, bet budžeta vietas ir tikai 24. Pašlaik vēl notiek uzņemšana mēbeļu galdnieka un elektrotehniķa profesijās.
 
Kā arī plānots līdz 25. augustam pabeigt uzņemšanu jauniešu garantiju programmās. Šīs programmas ietvaros jaunietim ir iespēja iegūt profesiju pusotra gada laikā, studentam būs iespēja saņemt stipendiju,” pastāstīja Rēzeknes tehnikuma direktore Benita Virbule.
 
Savukārt Baltijas starptautiskajā akadēmijā Rēzeknes filiālē uzņemšanas komisija strādās līdz 1. septembrim. Pagaidām studentu uzņemšanu raksturo kā pozitīvu filiāles vadītāja Ilona Butjankova.
 
”Šogad audzēkņu uzņemšana ir labāka nekā pagājušajā gadā. Vēl notiek dokumentu pieņemšana pamatstudiju programmās,” stāsta Rēzeknes tehnoloģiju akadēmijas uzņemšanas komisijas priekšsēdētāja Alvīne Kazenika, „visas budžeta vietas vienotajā pieteikšanās sistēmā jau ir aizņemtas, bet tā kā vairāki jaunieši ir atlikuši līguma noslēgšanu uz augusta beigām, iespējams, septembra sākumā būs dažas vakantas studiju vietas.”
 
Atgādināsim, ka šogad Rēzeknes tehnoloģiju akadēmiju pabeidza 234 absolventu.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"