46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Ja apglabājāt savu mīluli dārzā Jūs var sodīt…

Фото: delfi.lv
Izrādās, ka mirušais mājdzīvnieks (kaķis, suns, vai jebkurš cits) skaitās, kā pirmās pakāpes blakusprodukts, tas nozīmē – šie blakusprodukti tiek iedalīts īpašā kategorijā, jo nopietni var apdraudēt cilvēka vai cita dzīvnieka veselību, ziņu portālam 46.lv stāsta Pārtikas veterinārā dienesta Ziemeļlatgales pārvaldes vadītāja Mārīte Ņukša.
”Cilvēku, kurš apglabājis savu mirušo mīluli privātajā teritorijā vai kaut kur citur var administratīvi sodīt,” brīdina PVD Ziemeļlatgales pārvaldes vadītāja, ”saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām” 15.pantu, kurš paredz, ka starp pašvaldību autonomajām funkcijām ir arī beigto dzīvnieku apbedīšanas vietu izveidošana un uzturēšana. Tas ir tiešs pašvaldību pienākums rūpēties par dzīvnieku kapu izveidi”
 
Rēzeknes pilsētas pašvaldības izpilddirektors Raimonds Olehno atbildi par dzīvnieku kapsētām ziņu portālam 46.lv uzticēja sniegt saimniecības pārvaldes vadītāja vietniecei Ilzei Dundurei, kura pamatotu atbildi, kāpēc Rēzeknes dome nerūpējas par dzīvnieku kapu izveidi, nespēja sniegt. Par šo jautājumu nav spriests un nav arī plānots. Galvenais arguments, ka iedzīvotāju iesniegumi šajā sakarā nav saņemti.
 
Pēc dziļākas izpētes redzams, ka Latgales reģionā nevar atrast nevienu dzīvnieku kapsētu. Ko gan darīt apzinīgam saimniekam, ja tam nomiris mājdzīvnieks? Šobrīd vienīgā iespēja ir vērsties specializētā uzņēmumā, kurš būs tiesīgs savākt un utilizēt mirušo draugu. Par izsaukumu un utilizāciju samaksāt vajadzēs apmēram no 26 – 30 eiro.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
m 25.08.2016 23:51
VIRSRAKSTĀ VAJAG KOMATU
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"