46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Par sociālo palīdzību jaunajām māmiņām

Фото: adoria.lv
„Nākamajā Rēzeknes pilsētas pašvaldības domes sēdē tiks virzīts sadarbības līgums ar Latgales plānošanas reģionu par to, lai iesaistītos deinstitucionalizācijas procesā atbilstoši MK noteikumiem 313. Pēc kā būs iespējams sākt projektu ‘’Atelpas brīdis’’.
Ja tiks īstenots projekts „Atelpas brīdis”, tad jaunās māmiņas, kurām ir mazulis ar funkciju traucējumiem, līdz bērna četru gadu vecumam varēs saņemt atlīdzību par auklītes pakalpojumiem,” ziņu portālam 46.lv pastāstīja Rēzeknes sociālā dienesta vadītājs Gunārs Arbidāns.

Iepriekš grani.lv parādījās publikācija par to, ka Daugavpils dome apsver piešķirt sociālo palīdzību jaunajām māmiņām, kuras vēlas iet strādāt, proti, atmaksājot auklītes pakalpojumus līdz mazuļa trīs gadu vecumam.

„Pagaidām plānots aptaujāt jaunās māmiņas, cik tās ir ieinteresētas šāda veida pakalpojumā,” ziņu portālam 46.lv precizēja Daugavpils sabiedrisko attiecību un marketinga nodaļas vadītāja Inese Andiņa.

Vēl publicētajā rakstā tiek rakstīts par vecuma samazināšanu no 70 uz 65 gadiem, no kura tiek piešķirts sabiedriskā transporta atvieglojums pensionāriem.
 
„Par līdzīgu sociālo atbalstu zīdaiņu māmiņām kā Daugavpilī Rēzeknē pagaidām nav domāts,” informē Gunārs Arbidāns, „Šobrīd Rēzeknes pensionāri sabiedriskā transporta pakalpojumus bez maksas var izmantot no 75 gadu vecuma. Taču gada izskaņā tiks izvērtēti šī gada izdevumi, lai, iespējams, samazinātu vecumu, no kura sāk piešķirt sabiedriskā transporta atvieglojumu.”
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"