46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā notiks II vispasaules diktāta latviešu valodā rakstīšana

Фото: la.lv
15. oktobrī plkst. 12.00 Latvijā un visā pasaulē vienlaikus norisināsies II vispasaules diktāts latviešu valodā. Diktāta rakstīšana Rēzeknē notiks Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (Atbrīvošanas alejā 115), 124. auditorijā, informē RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Lai rakstītu diktātu klātienē Rēzeknē, interesenti ir aicināti pieteikties iepriekš lapā www.raksti.org, savukārt rakstīt diktātu tiešsaistē varēs tajā pat vietnē bez iepriekšējas reģistrācijas.
 
II vispasaules diktāta latviešu valodā teksta autors ir Pauls Bankovskis, Rēzeknē to diktēs dzejniece, Latgales Kultūrvēstures muzeja direktores vietniece zinātniskajā darbā, Latgolys entuziastu grupas „BIĻDIS” pārstāve Ineta Atpile-Jugane.
 
Labojot diktātu, atzīmes netiks liktas, taču būs norādītas ortogrāfijas un interpunkcijas kļūdas un to skaits, lai ikviens interesents varētu novērtēt savas zināšanas. 
 
Diktāta rakstīšana ir brīvprātīgs bezmaksas pasākums, kas vienlaikus norisināsies visā pasaulē un kurā varēs piedalīties jebkurš, norādot savu vārdu vai anonīmi. Pasākuma mērķis ir attīstīt latviešu valodas rakstītprasmi un interesi par to, audzināt cieņu pret dzimto valodu jau no bērnības, veidot ciešāku saikni ar ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem, saliedēt sabiedrību, kā arī rosināt cittautiešus labāk apgūt latviešu valodu.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"