46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Deputāti tikās ar pilsētas iedzīvotājiem, pamatjautājums – darba vietas

Фото: publicitātes foto
8.oktobrī Rēzeknes pilsētas domes deputāti Jāzeps Korsaks un Vjačeslavs Dubovskis (frakcija „Patrioti sauc!”) tikās ar Rēzeknes pilsētas  iedzīvotājiem, lai apspriestu pilsētnieku vajadzības un uzklausīt priekšlikumus.
Tikšanās laikā ar Ziemeļu mikrorajona iedzīvotājiem, galvenokārt tika skarti labiekārtošanas un infrastruktūras jautājumi. Iedzīvotāji  sūdzējās  par  infrastruktūras trūkumu bērniem un pensionāriem. Pēc iedzīvotāju teiktā, bērniem katru reizi ir jābrauc uz centru, lai apmeklētu brīvā laika vai interešu pulciņus. Tas ir neērti. Tieši ar tādām pašām sūdzībām pie deputātiem vērsās pensionāri, lūdzot, organizēt Ziemeļu rajonā pensionāru centru. Cilvēkiem pensijas vecumā ir sarežģīti nokļūt līdz sabiedriskajai pirtij, kura atrodas centrā un nav aprīkota ar kvalitatīvu saskarsmi. Kādu laiku atpakaļ pirts mikrorajonā bija, taču tika aizvērta. Pensionāri lūdz atriezt to. 
 
Skanēja arī sūdzības attiecībā uz sabiedriskā transporta organizāciju. Transports, pēc iedzīvotāju viedokļa, kursē neregulāri. Dažreiz ir jāgaida 20 minūtes, bet dažreiz  4 autobusi minūtes laikā.  Īpaša kritika tika vērsta uz Rūpnīcas-Metālistu ielu rekonstrukciju, par to, ka tika noņemta pietura pie 5.vidusskolas.  
 
Starp apspriestajiem jautājumiem – nodarbinātība. Rēzeknieši sūdzējās, ka neskatoties uz solījumiem uzcelt rūpnīcas, tajā skaitā gultņu, pagaidām brīvo vakanču skaits tikai samazinās un atrast darbu kļūst arvien sarežģītāk. 
 
Municipālās policijas atjaunošanas jautājums, izraisīja karstu diskusiju starp dalībniekiem, bet pēc desmit minūšu garām debatēm, pat skeptiķi piekrita, bez pilsētas tiesībaizsarzības iestādes Rēzeknē kļuva nemierīgāk. 
 
Turpinot aizsardzības tēmu, iedzīvotāji lūdz domi, jaunajā budžetā paredzēt finansējumu pagalmu apgaismojuma ierīkošanai. Pilsētnieki lūdz atjaunot apgaismojumu, lai tumšajā diennakts laikā, nevajadzētu „trīcēt”, ejot pāri savam pagalmam. 
 
Frakcijas „Patrioti sauc!” vadītājs Jāzeps Korsaks pateicās pilsētniekiem par izrādīto interesi. 
 
 „Mēs vēlamies pateikt paldies visiem, kas atnāca, kas atsūtīja savus  jautājumus un priekšlikumus, visiem, kas atbalsta šāda veida tikšanās un tiem, kuriem Rēzeknes pilsētas liktenis nav vienaldzīgs”,- paziņoja deputāts. 
 
Deputāti atzīmēja, ka novembra sākumā būs organizēta tradicionāla tikšanās ar pilsētniekiem, veltīta Rēzeknes pilsētas domes budžeta plānošanai 2017. gadam. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"