46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Par domes palīdzību teritorijas uzkopšanā rudens sezonā

Фото: facebook.com
Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi par teritoriju uzturēšanu un labiekārtošanu nosaka, ka zemesgabalus un tiem pieguļošās publiskā lietošanā esošās teritorijas Rēzeknes pilsētā regulāri jāuztur kārtībā tā, lai tas nebojātu pilsētas ainavu, informē Margarita VOICIŠA, Juridiskās nodaļas vadītāja-vecākā juriste.
Namīpašumu, zemesgabalu u.c. teritoriju īpašniekiem, tiesiskajiem valdītājiem, pārvaldniekiem, lietotājiem, apsaimniekotājiem vai dzīvokļu īpašnieku sabiedrībām jānodrošina īpašumā vai valdījumā esošās teritorijas un tai pieguļošās publiskā lietošanā esošās teritorijas: gājēju ietvju (izņemot sabiedriskā transporta pieturvietas), grāvju, caurteku un zālāju līdz brauktuves malai sakopšana.
 
Rudenī pēc lapu nokrišanas ne vēlāk kā nedēļas laikā jāveic pilnīga lapu savākšana un izvešana.
 
Uz pieguļošās teritorijas aizliegts ierīkot jebkādu materiālu glabātavas, tajā skaitā autotransporta vrakus. Atvestā malka vai cits kurināmais nekavējoties jāsāk pārkraut uz sava īpašuma teritoriju. Koku un krūmu zaru augstumam virs trotuāriem un celiņiem jābūt ne zemākam par 2,5 metriem. Pēc zaru apzāģēšanas jāorganizē to izvešana.
 
Rēzeknes pilsētas dome ar saviem saistošajiem noteikumiem ir paredzējusi atvieglojumus – palīdzību personām, kurām tas nepieciešams, pieguļošo teritoriju uzkopšanā. Norādīšu, ka pašlaik šāda palīdzība tiek nodrošināta apmēram 30 Rēzeknes pilsētas nekustamo īpašumu īpašniekiem.
 
Tātad, lai atrisinātu jautājumu par pieguļošo teritoriju uzkopšanu, personām, kurām jākopj savam īpašumam pieguļošā teritorija, jāiesniedz iesniegums pārvaldē „Sociālais dienests”. Palīdzība sniedzama personām, kuras deklarētas Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā.
 
Personas, kuras var saņemt no pašvaldības palīdzību, ir: privātmāju īpašnieki, atsevišķi dzīvojoši pensionāri; I, II grupas invalīdi; vientuļas darbspējīgas personas atveseļošanās periodā, kuru ienākumi nepārsniedz spēkā esošo Ministru kabineta noteiktās minimālās algas apmēru uz vienu personu.
 
Personas iesniegumu izskata domes darba grupa, kura sastāv no:
  1. Pārvaldes „Sociālais dienests” pārstāvja, kurš ir darba grupas vadītājs un kuram ir pilnvaras pieņemt iesniegumus;
  2. Domes Juridiskās nodaļas jurists;
  3. Pilsētas saimniecības pārvaldes pārstāvis.
Personas iesniegumam jābūt papildinātam ar šādiem dokumentiem: ģimenes ārsta izziņa (027/u-forma); zemesgrāmatas akta kopija par īpašuma piederību vai dokuments, kas apliecina tiesisku valdījumu (kopija). Pēc iesnieguma saņemšanas darba grupa izbrauc informācijas savākšanai, dzīves apstākļu un pieguļošās teritorijas apsekošanai, kā rezultātā – apsekošanas akta sagatavošanai. Lēmums par pieguļošo teritoriju uzkopšanu tiek pieņemts 10 darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas brīža un uz laiku līdz 6 mēnešiem gadā, kā arī rakstiskā veidā sagatavota atbilde iesniegumu sniedzējiem.
 
Līdz ar to personām par jautājumu, kas saistīts ar pieguļošās teritorijas uzkopšanu, ir jāvēršas Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes „Sociālais dienests”.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"