46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Rēzeknē vienojas par sadarbību ar pasaulē vadošu uzņēmumu lāzertehnoloģiju jomā

Фото: ru.lv / Māris Justs
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) noslēgsi sadarbības līgumu ar Vācijas uzņēmumu "Trumpf", kas ir pasaulē vadoša kompānija lāzertehnikas izgatavošanas jomā.
RTA iepriekšējas sadarbības ar firmu "Trumpf" rezultātā akadēmijas studenti iziet praksi šajā uzņēmumā, bet pirms diviem gadiem organizētas pirmās starptautiskās vasaras skolas studentiem un pētniekiem.
 
Akadēmija kopā ar Vācijas firmu vēlas radīt Rēzeknē centru, kur paredzēts veikt pētījumus lāzertehnoloģiju praktiskās pielietošanas jomā, ārzemju partneru pieredzes pārnesē, lai veicinātu mazu un vidēju uzņēmumu attīstību ar lāzeru pielietošanu ražošanā, kā arī personāla apmācībā.

"Potenciāls, kas ir Vācijas uzņēmumam, palīdzēs ienest jaunas tehnoloģijas mūsu reģionā, ne tikai Latgalē, bet arī Baltijā.
 
RTA lāzertehnoloģiju pētnieciskā centra viens no darbības virzieniem ir marķēšana, kur mums ir ļoti labi sasniegumi. Studenti arī strādā pie kokmateriālu apstrādes, arī pie metāla makroapstrādes. Mūsu darbības virziens nav šaurs, mēs diezgan plaši ejam. Un šī sadarbība ar pasaulē vadošo uzņēmumu lāzertehnoloģiju jomā liecina par to, ka viņi pēdējos gados novērtējuši mūsu sasniegumus," teica RTA Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju pētnieciskā centra vadītājs Pāvels Narica.
 
lat.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"