46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » AKTUĀLAS ZIŅAS

Rēzeknē kinofestivālā "Open Place" būs skatāmas trīs spēlfilmas

Фото: DELFI
No otrdienas, 16.augusta, līdz svētdienai, 21.augustam, Rēzeknē noritēs ceturtais īsfilmu kinofestivāla "Open Place", kura gaitā Latgales vēstniecībā "Gors" būs skatāmas trīs spēlfilmas: "No pieciem līdz septiņiem", "Es esmu šeit" un "Lirismi", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.
 Krievijas filmu studijas "Amalgama Baltic Media" 2015.gadā uzņemto stāstu par mīlestību un nodevību "No pieciem līdz septiņiem", režisors Vladimirs Ščegoļkovs, kinomīļiem būs iespēja noskatīties ceturtdien, 18.augustā plkst.21.00.
 
Filmas galvenais varonis katru dienu no pieciem līdz septiņiem gaida Annu, bet viņa nenāk. Toties kādu dienu pie kafejnīcas galdiņa apsēžas cita sieviete - ar savu mīlas un šķiršanās stāstu. Tagad abi varētu atstāt pagātni aiz muguras un sākt jaunu dzīvi - šeit un tagad, bet tieši šajā brīdī ierodas tā, kuru viņš tik ilgi ir gaidījis. Situācija samezglojas tiktāl, ka ir spiesta iejaukties slepkavību izmeklēšanas nodaļa. Lomās filmējušies gan Krievijas, gan arī vairāki Latvijas aktieri.
 
Piektdien, 19.augustā, plkst.20.00 būs lieliska izdevība redzēt pirmoreiz vai noskatīties vēlreiz režisora Renāra Vimbas filmu "Es esmu šeit" (Latvija, 2015), kas šogad Berlīnes kinofestivālā kategorijā "Generation 14plus" saņēma galveno balvu - Kristāla lāci.
 
Šī filma ir izsmalcināts sievietes rakstura veidošanās portretējums - pieaugšanas stāsts, kuru caurvij vientulības, vilšanās un pirmās mīlestības pārdzīvojums. Filmas galvenā varone Raja dzīvo mazā lauku saimniecībā kopā ar valdonīgo vecmāti un mazo brāli Robi. Baiss notikums pārvērš māsas un brāļa dzīvi, liekot meitenei pieņemt lēmumus, no kādiem vairītos pat pieaugušie.
 
Galvenajās lomās: Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Zane Jančevska un Ruta Birgere. Filmas scenārija autors - Renārs Vimba, komponists - Eriks Ešenvalds, producentes - Aija Bērziņa un Alise Ģelze, filma uzņemta kompānijā "Tasse Film".
 
, 20.augustā, plkst.19.00 skatītāju uzmanībai Rēzeknē tiks piedāvāta Krievijas režisora Nikolaja Burlaka tikko uzņemtā filma "Lirismi". Pirms seansa klātienē varēs satikt arī vairākus filmas aktierus.
 
Filmas autori piedāvā ielūkoties kino pasaulē no cita skatupunkta. Daudzi domā, ka teātra un kino pasaulē valda patoss un intrigas, bet kino miniatūru varoņi var būt arī vienkārši un cilvēcīgi. Viņi nedzenas pēc labumiem un nerīkojas pēc aprēķina, viņus vada sirds, nevis prāts. Daži teiks, ka tā nemēdz būt, bet filma aicina ieskatīties dziļāk.
 
Lomās filmējušies: Maksims Kolosovs, Liza Arzamasova, Gaļina Bokaševskaja, Sergejs Barčuks, Aleksandra Saveļjeva un Kirils Zaporožskis.
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"