46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Atklāta Rēzeknes goda pilsoņa Osvalda Zvejsalnieka izstāde

Фото: Publicitātes Foto
Vakar, 27. jūlijā, Rēzeknes, Latgales Kultūrvēstures muzejā, tika atklāta gleznotāja, Latvijas Mākslas akadēmijas profesora un Rēzeknes Goda pilsoņa Osvalda Zvejsalnieka darbu izstāde "Veltījums pilsētai". Ziņu portāls 46.lv sazinājās ar muzeja mākslas nodaļas vadītāju Inesi Dunduri, lai uzzinātu par izstādē aplūkojamām gleznām.
Minētā izstāde ir veltījums Rēzeknes pilsētai, tāpēc gleznās ir attēlotas pilsētas ielas, pagalmi un ievērojamas ēkas, kuras gleznotas plenērā. Apskatāmās gleznas ir sākot no 80- to gadu beigām. Izstādē ir apskatāma arī viena no iespaidīgākajām gleznām - šogad plenērā tapušā Zaļā Sinagoga.

Latgales Kultūrvēstures muzejā izstāde būs apskatāma līdz 3.septembrim.

Zvejsalnieks dzimis 1944.gada 21.martā Varakļānos, 1971.gadā pabeidzis Latvijas Mākslas akadēmiju, kopš 1976.gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. No 1970.gada strādā Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolā, vēlāk ir Rēzeknes mākslas koledžas direktors un Mākslas akadēmijas Rēzeknes filiāles vadītājs, šobrīd - Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors.
 
Kopš 1971.gada piedalījies vairāk nekā 60 novada, valsts un starptautiskajās mākslas izstādēs, sarīkojis ap 20 personālizstādēm, regulāri piedalās starptautiskos plenēros un grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"