46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Režisore Inga Tropa Rēzeknes teātrī “Joriks” iestudē izrādi bērniem

Фото: pasākuma afiša
Rēzeknes teātrī “Joriks” top interaktīvs iestudējums “Drebošā telts” pēc Džeimī de Andželo grāmatas “Indiāņu teikas” motīviem. Pirmizrāde paredzēta 12. martā plkst. 15.00 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā.
Vai jūs zināt, ka ir vieta, kurā cilvēkus sauc zvēru un putnu vārdos, kur rītos dzied dziesmu savai ēnai, mājā kāpj iekšā pa dūmeni, bet bērni un pieaugušie reizēm sirgst ar “ha-hā!” sērgu? Šādā brīnumainā pasaulē ieskatīties un to līdzradīt aicina režisore Inga Tropa un Rēzeknes teātra “Joriks” aktieri.
 
Reiz kādā vigvamā jeb teltī dzīvoja pavisam parasta ģimene – tētis Lācis, mamma Antilope un viņu bērni – dēlēns Lapsēns un meitiņa Irbīte. Kādu dienu viņi nolēma doties ceļā, lai apciemotu draugus tālajā Dzērvju ciemā. Tras, tras, tras – pa taku augšā, tras, tras, tras – pa taku lejā... Sekojot līdzi galveno varoņu piedzīvojumiem, skatītājiem pamazām atklājas daudzveidīgā, aizraujošā un seniem noslēpumiem pilnā indiāņu pasaule.
 
Iedvesmojoties no amerikāņu lingvista, etnomuzikologa un stāstnieka Džeimī de Andželo (Jaime de Angulo) “Indiāņu teikām” top neparasts iestudējums, kur gan mazie, gan lielie aicināti caur rotaļu – zīmējot, veidojot, dejojot, muzicējot – līdzdarboties izrādes tapšanā. “Svarīgākais šajā izrādē nebūs galamērķis, bet gan pats ceļš – nepārtrauktas mainības pilns. Kā arī spēlēšanās un radīšanas prieks,” uzsver režisore Inga Tropa.
 
Iestudējuma radošajā grupā ir Laura Atelsone, Kārlis Derums, Kārlis Tols, Paraskēva Deikina, Dagne Devjatnikova, Edvīns Klimanovs un citi.
 
Izrāde domāta bērniem vecumā no 7 gadiem bez pieaugušo pavadības. Vecāki un pedagogi izrādi varēs vērot no cita skatupunkta. Biļetes “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un Rēzeknes NBKN kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"