46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Masļeņica Rēzeknē 2017

Фото: publicitātes foto
Svētdien, 26. februārī plkst. 10.00 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā notiks tradicionālie slāvu svētki Masļeņica, ko šogad kuplinās viesmākslinieku kolektīvi no pilsētas Veļikije Luki (Krievija).
Ik gadu, pavadot ziemu un sagaidot pavasari, Rēzeknē lielus un mazus aicinām piedalīties Masļeņicas svētkos. Tuvojoties Masļeņicai, Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nams rīko konkursu “Mans ievārījums ir visgaršīgākais” un aicina konkursā piedalīties saldummīļus. Līdz 20. februārim Nacionālo biedrību kultūras namā jāiesniedz ievārījums degustācijai (0,7–1 L).
 
Degustācija un balsošana notiks no 21. līdz 25. februārim, bet uzvarētāju un dalībnieku apbalvošana – 26. februārī Masļeņicas pasākuma laikā Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā. Papildus informācija par konkursu pa tālruņiem: 64622182, 26492902.
 
Koncertā 26. februārī no plkst. 11.00 uzstāsies pieci viesmākslinieku kolektīvi no pilsētas Veļikije Luki (Krievija): horeogrāfiskais ansamblis “Baltās rasas” (“Белые росы”), vokālais ansamblis “Tradīcija”, ielas teātris “Balaguri” un deju kolektīvs “Majorettes”, solot krāšņu un enerģisku svētku noskaņu.
 
Masļeņicas programmā būs arī spēles un rotaļas bērniem, konkursi un izlozes, nacionālo virtuvju ēdienu degustācija, darbosies tirgus un svētku noslēgumā – Masļeņicas salmu lelles sadedzināšana.
 
Pēc senām tradīcijām, piedošanas svētdienā visi viens otram lūdz piedošanu un kā vispārējas piedošanas zīmi sirsnīgi apskaujas un skūpsta trīs reizes cits citu, lai pavasari varētu sagaidīt ar tīru dvēseli un atvērtu sirdi.
 
Lai visiem sirdī gaiši un saulaini!
 
Ieeja Masļeņicas svētkos bez maksas, pasākumus notiks krievu valodā.
 
Sīkāka informācija: tālr. 646 22182 (NBKN)
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"