46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

5. augustā notiks pirmā Ceļotāju diena Rāznas Nacionālajā parkā

Фото: rezeknesnovads.lv
Svinot Rāznas Nacionālā parka desmitgadi, 5. augustā aizsargājamās dabas teritorijas iedzīvotājiem un ciemiņiem ir sarūpēts vēl nebijis pasākums – Ceļotāju diena. Līdz šim Ceļotāju dienas tika organizētas Ķemeru Nacionālajā parkā un Slīteres Nacionālajā parkā, kur pirms astoņiem gadiem aizsākās Ceļotāju dienas tradīcijas Latvijā.
Ceļotāju dienu Rāznas Nacionālajā parkā rīko Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Rēzeknes, Ludzas un Dagdas novada pašvaldībām un uzņēmējiem, kuri darbojas nacionālā parka teritorijā. 7. jūnijā Dabas aizsardzības pārvaldes, pašvaldības un tūrisma informācijas centru pārstāvji tikās, lai apspriestu aktivitāšu piedāvājumu un pārrunātu turpmākos pasākuma sagatavošanas darbus.
 
Ceļotāju dienā Rāznas apkaimes tūrisma pakalpojumu sniedzēji sagatavojuši visdažādākos pārsteigumus un īpašos piedāvājumus: būs iespēja doties bezmaksas izbraucienā ar graciozo buru laivu “Sea Esta”, apskatīt Kandžas muzeja ekspozīciju un piedalīties degustācijā, iepazīt Lūznavas muižu un izspēlēt interaktīvo spēli “Muižas sikspārņa Mūža misija”, izstaigāt Sajūtu taku un izzināt lielā dumpja noslēpumus Dabas izglītības centrā “Rāzna”, apskatīt 9.-12. gadsimta latgaļu koka pils rekonstrukcijas procesu un piemērīt seno latgaļu bruņojumu Kroma kalnā, kā arī piedalīties citās aktivitātēs.
 
Gaidāmas arī aizraujošas radošās darbnīcas, kur ikviens interesents varēs izveidot herbāriju mālā Evalda Vasilevska podnieku darbnīcā, kopā ar Aiju Kuzminsku iemācīties darināt šūpuļtīklu zemnieku saimniecībā “Tiptops”, piedalīties niedru jumtu klāšanas un koka izstrādājumu radošajā darbnīcā Dagdas novada “Baltceriņos”, kā arī iesaistīties zivju kūpināšanas meistarklasē atpūtas vietā “Skaistā Rāzna”.
 
Tāpat Ceļotāju diena būs piepildīta ar sportiskām aktivitātēm, tāpēc gaidīti arī velobraucēji un nūjotāji, kuri varēs iepazīt mežu daudzveidību, dodoties īsākos un garākos pārgājienos Mākoņkalna, Andrupenes un Salāja ezera apkārtnē.
 
Plašāka informācija par Ceļotāju dienas aktivitātēm un īpašajiem piedāvājumiem vēl sekos, bet jau tagad aicinām rezervēt 5. augustu, lai kopā ar ģimeni vai draugu kompānijā apceļotu un iepazītu vienu no gleznainākajām vietām Latvijā – Rāznas Nacionālo parku.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"