46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

ARPC „Zeimuļs” audzēkņi pārstāv pilsētu LEGO robotikas sacensībās

Фото: rezekne.lv
Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs (ARPC) „Zeimuļs” Lego robotikas pulciņa audzēkņi – Juris Vaņkovs, Krišjānis Laizāns no 5. klases un Kristaps Salmanis no 2. klases (visi mācās Rēzeknes sākumskolā) skolotāja Edmunda Kadakovska vadībā pārstāv pilsētu LEGO robotikas sacensībās.
27. janvārī Juris, Krišjānis un Kristaps piedalījās Preiļu Robotikas kluba organizētajās sacensībās Preiļos, bet 24. februārī- Robotikas sacensībās Siguldā. Dalībnieki sacentās septiņās disciplīnās – LEGO līnijsekotājs, LEGO folkrace, mini sumo, I-robot, freestyle, līnijsekotājs, LEGO sumo. Rēzeknes pilsētas pārstāvji piedalījās LEGO sumo disciplīnā, startējot katrs ar savu uzkonstruēto robotu.
 
Lai arī rēzeknieši netika uz goda pjedestāla, viņu skolotājs Edmunds Kadakovskis ar sniegumu ir apmierināts: “Šie zēni šobrīd pārstāv visu pilsētu LEGO robotikas jomā, mēs braucam uz sacensībām un mācāmies. Mēs piefiksējām savas vājās vietas, zināsim, pie kā strādāt vairāk pirms nākamajām sacensībām. Nākamās sacensības, uz kurām puiši dosies, notiks tepat Rēzeknes novadā, Strūžānos, jau marta beigās.
 
Pirmajās sacensībās uz Preiļiem mēs braucām, lai mācītos un sajustu sacensību garšu, bija lietas, kam nebijām gatavi un pēc pasākuma zēni izdarīja secinājumus un veica daudz un dažādus labojumus gan robotu uzbūvē, gan programmās. Arī pats ļoti daudz mācījos, jo šis starts man pašam arī bija ugunskristības, vai spēju visu iemācīt, vai zēni neapjuks un atcerēsies visu kas mācīts.
 
Runājot par otro startu Siguldā, mērķi bija augstāki, bet mazliet iegāza pieredzes trūkums tik liela mēroga sacensībām, lika manīt arī uztraukums pirms tik nozīmīgiem startiem. Kopumā jūtos gandarīts, lai arī rēzekniešiem pietrūka pavisam maz, lai cīnītos par medaļām, tomēr šī bija neatsverama pieredze. Īpašs prieks par Juri, kurš sacensību laikā spēja pielāgoties un mainīt stratēģiju, ja pirmajos raundos tika piedzīvoti zaudējumi, tālāk viņš mācījās no kļūdām un uzlaboja savu sniegumu. Līdz iespējai cīnīties par medaļām, tāpat kā Krišjānim, pietrūka pavisam maz. Kristapam šoreiz mazliet vairāk nepaveicās, lai arī Preiļos viņš palika pirmais aiz strīpas, lai cīnītos par medaļām, Siguldā tika piedzīvotas vairākas neveiksmes, bet neko nevar pārmest, jo sāncenši ir krietni vecāki un ar pieredzes bagāžu.
 
Paldies vēlētos teikt ARPC vadītājai Jevgēnijai Kuščai un metodiķei Olitai Kuksai, kas ļoti nopūlējās, lai mēs piedalītos šajos startos, vēl īpašāku paldies vēlētos teikt zēnu vecākiem, kuri gan sacensībās, gan ikdienā, atbalsta un izrāda lielu interesi par ne vien par zēnu startiem, bet arī pulciņa darbu kopumā. Paldies!
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"