46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Centrā “Zeimuļs” jau otro gadu krāšņi un jautri norisinājās ģimeņu festivāls

Фото: zeimuls.lv
Piektdien, 20.maijā Starptautiskās Ģimenes dienas ietvaros Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” jau otro gadu krāšņi un jautri norisinājās ģimeņu festivāls “Prieks radīt kopā!”, vēsta pašvaldība.
Pavadīt kopā laiku, atpūsties un priecāties kopā atnāca vecāki un bērni – galvenie daudzu festivāla konkursu skatītāji un dalībnieki. Ikviens sev atrada šeit aizraujošas un izglītojošas nodarbes. Jautri konkursi, fotosesijas, tējas un gardu cepumu degustācija, daudzas meistarklases, spilgti varoņi, “Princeses Rozes modes stūrītis” nevarēja atstāt vienaldzīgus festivāla viesus. Visi interesenti varēja piedalīties bērnu tūrisma spēlē, mazuļi krāsoja bildes, lika puzles, zīmēja uz smilšu lampām un ar krītiņiem uz asfalta, izpildīja dažādus uzdevumus un saņēma balvas no Rēzeknes Gaļas kombināta – balonus un krāsojamās grāmatas.
 
Īpaši populāri bija robežsargu, policistu un ugunsdzēsēju laukumi, kas šoreiz mazuļus un pieaugušos iepriecināja ar interesantām un izglītojošām spēlēm. Tāpat skatītāji festivālā redzēja teātra priekšnesumu, varēja nofotografēties uz īsta policijas motocikla, iekāpt ugunsdzēsēju mašīnā, atstāt pirkstu nospiedumus kopā ar robežsargiem, kā arī vērot kinologu un dienesta suņu paraugdemonstrējumus, piedalīties loterijā un laimēt balvas no AS “Swedbank”.
 
Festivāla ietvaros notika arī krāšņa Starptautiskā festivāla “Art-Panorama Baltika” dalībnieku zīmējumu izstāde, un atzīmējot Ģimenes dienu, tika atklāta ļoti skaista un aizkustinoša fotoizstāde “Ģimene”, kurā piedalījās fotogrāfi Eduards Medvedevs, Edgars Pavlovskis, Natālija Ivanova, Natālija Brenča, Irina Antonova, Mihails Stecjuks, Anna Kuzmina un Alīna Tihanova.
 
Svētku turpinājumā Zeimuļa aktu zālē notika koncerts, kurā piedalījās radošās ģimenes – Smirnovi, Ševirevi un īpašie festivāla viesi – Nazaru ģimene no Pleskavas. Katra ģimene parādīja savus talantus dažādos žanros – Smirnovi dziedāja, spēlēja uz ģitārām un bungām, Ševirevi veica īstus eksperimentus, bet Nazaru ģimene izpildīja čigānu dziesmu. Ar saviem priekšnesumiem skatītājus priecēja arī deju studijas “Dynamic Hit” grupas “Golden Step” un “Star Kids”, deju studijas “Kolorīts” dalībnieki, Olga Belova, Zanes Ludboržas mūzikas skolas jaunie akordeonisti Timurs Pugačovs, Timurs Glaudiņš, Oļesja Ščetiļņikova un Igors Popovs, kā arī Starptautiskā festivāla “Art-Panorama Baltika” dalībnieki – Vitebskas vokāli horeogrāfiskais ansamblis “Perepeločka” («Перепелочка»). Festivāla dalībniekus uzrunāja un vissiltākos novēlējumus ģimenēm izteica Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs un Zeimuļa vadītāja Jevgenija Kušča. Pasākumu vadīja Andris Ušpelis un Diāna Pleikšne-Volkova.
 
Festivāla ietvaros pirmo reizi notika ģimeņu apbalvošana nominācijā “ARPC “Zeimuļs” 2015.gada ģimene”. Pasākuma mērķis bija piesaistīt sabiedrības uzmanību ģimenes vērtībām un godināt ģimenes, kas 2015.gadā ar saviem sasniegumiem veica ieguldījumu ģimenes vērtību un tradīciju attīstībā. Pavisam bija nominētas septiņas ģimenes – Skudru, Pavlovsku, Pavkšto, Juganu, Korsaku, Smirnovu un Voicišu-Virksteņu ģimenes. Korsaku ģimene tika apbalvota kā visaktīvākā ģimene – ģimene, kas aktīvi piedalās dažādos ARPC “Zeimuļs” pasākumos, konkursos un sacensībās. Juganu ģimene – talantīgākā ģimene, kas zināma ar sasniegumiem kultūras, mākslas, zinātnes vai jebkurā citā jomā. Voicišu-Virksteņu ģimene – radošākā ģimene, kas iegulda laiku un enerģiju bērnu audzināšanā, galvenokārt attīstot viņu talantus. Smirnovu ģimene – muzikālākā ģimene, kuru vieno dziesmas, dejas un mūzika.
 
Visas ģimenes saņēma diplomus, ziedus un dāvanas no Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs”, kā arī balvas no Latgales vēstniecības GORS, 12.Saeimas deputāta Ivana Ribakova un stādu audzētavas “Sakstagals”.
 
Festivāls noslēdzās sestdien, 21.maijā, kad visas ģimenes – nominācijas “ARPC “Zeimuļs” 2015.gada ģimene” ieguvējas –, kā arī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs pulcējās skaistajā zaļajā Vipingas parkā, lai mūsu pilsētā atklātu “Rēzeknes ģimeņu dārzu” un iestādītu stādu audzētavas “Sakstagals” laipni uzdāvinātās ābeles. Jaunā tradīcija – stādīt augļu kokus parkā – turpināsies arī nākamgad.
 
Pateicamies par palīdzību un atbalstu Rēzeknes pilsētas domei, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknim, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļai, Valsts Robežsardzes koledžai, Rēzeknes Tūrisma attīstības centram, AS “Swedbank”, SIA “Rēzeknes gaļas kombināts”, Jaunatnes iniciatīvu centram “Draugu centrs”, jauniešu centram “JACis”, Rēzeknes pilsētas bērnu bibliotēkai, ARPC “Zeimuļs” pedagogiem Inessai Sondorei, Lāsmai Lejnai, Lūcijai Andžānei, Sintijai Kaļvai, Skaidrītei Romančukai, Nikolajam Stefanovičam, Eduardam Medvedevam, bērnu kafejnīcai “PiGaSuS”, teātrim-studijai “Joriks”. Īpaša pateicība audzētavai “Sakstagals” par atsaucību un ābeļu stādiem, Latgales vēstniecībai GORS un 12.Saeimas deputātam Ivanam Ribakovam par balvām ģimenēm.
 
Liels paldies aktīvajām ģimenēm un visiem viesiem, kas ar savu dalību padarīja krāšņāku ģimeņu festivālu “Prieks radīt kopā!”.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"