46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Aizdomās par sērijveida zādzībām no automašīnām aizturēts jaunietis

Фото: DELFI
Aizdomās par vismaz sešu automašīnu apzagšanu Daugavpilī, kas tika pastrādāts tikai divu nakšu laikā, aizturēts jaunietis, bet cietušie spēs atgūt gandrīz visas nozagtās mantas, informē Anastasija Laizāne VP Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore.
 
Šomēnes Daugavpils iecirkņa apkalpojamajā teritorijā manāmi pieauga zādzības no automašīnām – 6.novembrī saņemti trīs iesniegumi no Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem, kuru automašīnas tika apzagtas, bet 17.novembrī policijā saņemti vēl trīs šādi iesniegumi. Pārsvarā visas zādzības tika pastrādātas Jaunbūves un Centra mikrorajonos nakts laikā. Visos gadījumos iekļūšana transportlīdzekļu salonos notika vienādi, proti, izsitot loga stiklu. Nozagto vērtīgo mantu uzskaitījums ir visai iespaidīgs, piemēram, video reģistratori, DVD atskaņotāji, mobilie telefoni, automagnetolas, sabbuferi u.c.

Ņemot vērā šādu tendenci, Daugavpils iecirkņa policisti veica nepieciešamos operatīvus pasākumus, lai noskaidrotu vainīgās personas un nepieļautu jaunu zādzību izdarīšanu. Uzsākto kriminālprocesu izmeklēšanas gaitā likumsargi pārbaudīja aizdomās turamo personu loku,  kā rezultātā tikai pāris dienas pēc pēdējās zādzības pastrādāšanas aizturēja iespējamo ļaundari – kādu 18 gadus vecu jaunieti, kurš šogad, vēl būdams nepilngadīgs, bija nosacīti notiesāts par analoģisko noziegumu izdarīšanu personu grupā, proti, par septiņām zādzībām no automašīnām Daugavpils pilsētas teritorijā.
 
Šobrīd policistiem izdevās atrast un atgūt lielāku daļu no zagtām mantām ko ļaundaris paspēja sekmīgi realizēt. Policija turpina kriminālprocesu izmeklēšanu. Savukārt minētajam jaunietim par zādzībām ar iekļūšanu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, kā to paredz Krimināllikuma 175.panta 3.daļa.
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"