46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Dāvinājums no Izraēlas vēstniecības- grāmatas

Фото: rezekne.lv
Restaurētās Zaļās sinagogas atklāšanas dienā, 22.janvārī, Rēzekni oficiālā vizītē apmeklēja Izraēlas valsts ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Līrone Bar-Sade (Lironne Bar-Sadeh), kas tikās ar Domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču un uzdāvināja grāmatas Rēzeknes bibliotēkām, pirmsskolas izglītības iestādēm un citām iestādēm, informē pašvaldība.
Frīdas Mihelsones grāmata “Es izdzīvoju Rumbulā” ir ebrejietes Frīdas Mihelsones (dzimusi Jaungulbenē, uzaugusi Varakļānos, pirms kara dzīvojusi Rīgā) atmiņas. Viņa izdzīvoja pēc ebreju masveida slepkavošanas Rumbulā 1941.gada 8.decembrī. 60-tajos gados viņa uzrakstīja atmiņas par piedzīvotajām šausmām, bet Dāvids Zilbermans literāri apstrādāja un iztulkoja no jidiša uz krievu valodu. 1971.gadā rokraksts nokļūst Izraēlā, un pēc dažiem gadiem grāmata “Es izdzīvoju Rumbulā” nāk klajā. 70-to gadu beigās grāmata tika iztulkota angļu valodā un kopš tā laika ir viena no klasiskajām un lasītākajām holokaustam veltītajām grāmatām. Tagad šī grāmata, pateicoties Izraēlas vēstniecības atbalstam, ir pieejama latviešu valodā Rēzeknes pilsētas bibliotēkās.

Otra grāmata “Plastilīna noslēpumi” ir adresēta bērniem un viņu vecākiem, kā arī pirmsskolas izglītības iestāžu audzinātājiem un metodiķiem. Grāmatas autors Ronijs Orens ir pasaulē pazīstams Izraēlas multiplikators, mākslinieks un pedagogs, kurš strādā ar bērniem jau daudzus gadus, rīko viņiem plastilīna veidošanas apmācību kursus. Viņa metodika ir saņēmusi atzinību un kļuvusi populāra daudzās pasaules valstīs. Grāmatā var atrast instrukcijas, kā veidot dažādus dzīvniekus (peli, gliemezi, gaili, vardi, ēzeli, suni, kaķi, trusi, bruņurupuci, aitu, govi). Latviešu valodā grāmata izdota, pateicoties Izraēlas vēstniecības Latvijā atbalstam. Vēstniecība uzdāvināja grāmatu “Plastilīna noslēpumi” pilsētas bērnu bibliotēkai, Bērnu sociālo pakalpojumu centram, biedrībai “Rēzeknes Māmiņu klubs” un 12 pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēm.
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"