46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Rēzeknietis Romans Brezovskis: “Futbola bumba var mainīt pasauli!”

Фото: Facebook
Romans Brezovskis (Roman Brezovsky) ir dzimis un daļu jaunības pavadījis Rēzeknē, bet nu jau vairākus gadus dzīvo Lielbritānijā, vēsta Future Football Latvia.
 
Latvijā gūto mīlestību pret futbolu Romans dzīves laikā ne mirkli nav zaudējis un jau vairākus gadus profesionāli nodarbojas ar futbola frīstailu, piedaloties dažādos pasākumos un priecējot skatītājus ar dažādiem trikiem ar futbola bumbu. Intervijā ar “Future Football Latvia” Romans Brezovskis pastāstīja par aizraušanos ar frīstailu.
 
- Pastāsti par saviem pirmajiem soļiem – kur tu uzaugi, kad pirmoreiz saskāries ar futbolu un kā tu iemīlēji šo spēli un frīstailu?
 
- Piedzimu un uzaugu Rēzeknē, bet desmit gadu vecumā sāku spēlēt futbolu. Kad man bija 13 gadu, pārcēlos uz dzīvi Lielbritānijā. Tur es uzreiz neatradu jaunu komandu, taču joprojām biju kaislīgs futbola fans. Atceros, ka reiz vakarā iegāju YouTube un vienkārši ierakstīju meklētājā vārdu “football”. Atradu video ar kādu jaunu brazīlieti, kurš rādīja trikus ar bumbu. Nodomāju, ka būtu forši iemācīties ko tādu un parādīt pārējiem skolā. Vēlāk es meklēju, kā veikt vēl citus trikus, kurus es varētu iemācīties, un tā nokļuvu līdz profesionālajiem futbola frīstailistiem – tā kļuva par manu jauno kaisli. Kad sāku ar to nodarboties, izbaudīju katru treniņu, taču nevarēju nemaz iztēloties, ka ar to izveidošu karjeru. 15 gadu vecumā uzvarēju Latvijas Red Bull streetstyle čempionātā, kas man ļāva nokļūt pasaules frīstaila čempionātā. Tas man sniedza jaunas iespējas, par kurām toreiz nemaz nebūtu varējis sapņot.
 
- Kur tu dzīvo tagad un cik nopietni nodarbojies ar frīstailu? Vai esi profesionālis un piedalies daudzos pasākumos visa gada laikā?
 
- Pēdējos deviņus gadus esmu dzīvojis Mančestrā. Pāris iepriekšējie gadi bijuši visai traki, lielākoties studiju dēļ universitātē, vienlaicīgi neatstājot novārtā arī frīstailu. Mēnesī taisu pāris šovus, taču lielākoties vadu treniņus bērniem gan grupās, gan individuāli. Es to patiešām izbaudu. Esmu nokļuvis līdz tam, ka nauda man nav primārais – ja darbs vai dalība pasākumā mani neieinteresē, tad noraidu piedāvājumu. Piemēram, regbija pasaules čempionāta laikā man tika piedāvāts veikt pāris priekšnesumus ar regbija bumbu, taču es tam nepiekritu, jo bumbas forma nav parocīga.
 
- Daudzi triki izskatās lieliski, un parasti cilvēki tos atkārtot nespētu. Cik laika dienā velti treniņiem? Kur tu atrodi idejas jauniem trikiem un priekšnesumiem?
 
- Kad sāku nodarboties ar frīstailu, trenējos traki daudz stundu dienā – sešas, septiņas, reizēm pat desmit. Tagad universitātes un Anglijas briesmīgo laika apstākļu dēļ es trenējos vienu, divas stundas dienā. Es nemeklēju jaunas idejas – man vienkārši patīk iziet ārā un izmēģināt dažādas lietas, un tas mani arī padara radošāku. Tas ir iemesls, kāpēc to sauc par “FREE STYLE”, jo pašam vien ir jāizvēlas savs stils, un neviens nevar iestāstīt, kā būtu jādara pareizi. Vienkārši var trenēt to, kas patīk. Esmu izveidojis savu priekšnesuma kārtību, parasti darbojos mūzikas pavadībā, pielāgojoties tai. 
 
- Internetā var atrast daudz informācijas par taviem panākumiem, īpaši līdz 2013. gadam. Taču kuru no tiem tu pats izceltu visvairāk – par ko no paveiktā esi ļoti lepns?
 
- Patlaban tiek veidota mana jaunā mājas lapa, kura, cerams, drīz būs gatava. Tajā būs vairāk jaunas informācijas. Ir patiešām grūti pateikt, par kuru sasniegumu esmu lepns visvairāk. Ikviens pasākums un darbs, ko esmu veicis, man ir palīdzējis gūt papildus pārliecību. Vienmēr priecājos satikt lieliskus un jaukus cilvēkus. Laikam jāsaka, ka labākā gūtā pieredze ir bijusi Āfrikā, kur pavadīju trīs mēnešus, uzstājoties Pepsi pasākumos. Kad tur nokļuvu, es sapratu, cik ļoti katrs no mums nespēj novērtēt to, kas dzīvē dots. Tas, ko tur redzēju, bija neticami – cilvēkiem nav īstu māju, apģērba, telefona. Viņi bija tik sajūsmināti, ka varēja par brīvu saņemt Pepsi bundžiņu no mums. Vienkārši neticami. Domāju, ka šī pieredze man ir devusi labu dzīves mācību un mainījusi manu skatījumu uz dzīvi kopumā. Esmu sācis vairāk novērtēt vienkāršās lietas – ūdeni, ēdienu, internetu utt. Esmu patiešām lepns, ka man bija iespēja nokļūt tur un uzstāties Pepsi pasākumos, kā arī brīvajā laikā pastrādāt ar labdarības organizācijām un palīdzēt cilvēkiem, kuri cieš no HIV un AIDS. Man patīk iesaistīties labdarībā, jo, manuprāt, ir ārkārtīgi svarīgi palīdzēt cilvēkiem viņu dzīves grūtībās – tas kādu dienu var notikt ar jebkuru no mums!
 
- Vai tev kādreiz ir bijis individuālais treneris vai treniņu biedri, vai arī visu esi sasniedzis bez citu palīdzības?
 
- Pirms kļuvu par profesionāli, vienmēr trenējos viens pats. Taču vēlāk es atradu pāris citus frīstailerus Mančestrā, un sākām rīkot tikšanās. Tagad viņi visi ir mani draugi – daži gan ir beiguši frīstailot, daži to nesen ir sākuši, taču joprojām tiekamies un kopā frīstailojam.
 
- Vai, pateicoties futbola frīstailam, esi apceļojis pasauli un saticis daudz ievērojamu un slavenu cilvēku?
 
- Es teiktu, ka pārsvarā ceļoju un uzstājos Lielbritānijā – galvenokārt tāpēc, ka frīstails te ir patiešām populārs un piesaista lielu publikas interesi. Taču man ir bijusi laime pabūt arī citās valstīs pēdējo gadu laikā, tāpat arī satikt populāru uzņēmumu vadītājus – piemēram, no Pepsi, Toyota, Samsung utt. Esmu saticis arī dažus slavenus futbolistus – piemēram, Edgaru Dāvidsu un leģendāro Seru Bobiju Čarltonu. Taču visneaizmirstamāk bija uzstāties Zambijas prezidenta klātbūtnē, kad biju Āfrikā.
 
- Kādā video redzēju tavu priekšnesumu Latvijas kreklā. Vai par spīti jau ilgai dzīvošanai ārzemēs tu joprojām cilvēkiem stāsti par dzimteni un esi lepns par savu izcelsmi?
 
- Jā, pavisam noteikti! Es vienmēr stāstu par to, no kurienes nāku, un vienmēr par to būšu lepns, jo Latvijā sākās mans dzīves ceļš. Es nezinu, vai tuvākajā nākotnē atgriezīšos Latvijā uz dzīvi, jo Lielbritānijā esmu nodzīvojis tik daudz gadu, ieguvis daudz kontaktu, draugu un iespēju. Taču es joprojām mīlu Latviju – tā ir skaista vieta, un man ir lieliskas atmiņas no bērnības. Tāpēc arī tiku iesaistīts “Future Football Latvia” projektā, lai Latvijā paceltu futbolu jaunā līmenī un palīdzētu jaunajiem futbolistiem uzlabot un attīstīt iemaņas un pārliecību pār saviem spēkiem.
 
Gribētu arī piebilst, ka neuzskatu sevi par labāko vai foršāko frīstaileru – ir ļoti daudz labāku frīstaileru par mani. Taču tas mani neuztrauc, jo mīlu to, ko daru, un izbaudu to, ka varu izklaidēt cilvēkus. Esmu lepns par sasniegto līdz šim, taču vēl ir tik daudz, ko varu iespēt. Viss, ko vēlos teikt – nav nozīmes, no kurienes tu esi vai kāda ir tava pagātne, jo svarīgākais ir ticība sev un smags darbs, virzoties pretī saviem mērķiem! Es uzskatu, ka dzīvē svarīga nav tikai nauda – ir jādara tas, ko mīli visvairāk, un jāseko sapņiem, tāpat jāiedvesmo un jāpalīdz citiem cilvēkiem! Mums frīstailā ir lielisks teiciens: “Futbola bumba var izmainīt pasauli”, un tā ir pilnīga taisnība!
 
- Jau minēji pāris svarīgu domu, taču ko tu parasti stāsti jauniešiem un bērniem nodarbībās, lai viņi sasniegtu augstus panākumus? 
 
- Jauniešiem varu ieteikt cītīgi strādāt un nekad nepadoties. Reizēm nākas piedzīvot vilšanos, taču tikai treniņi var padarīt kādu par izcilu! Un tas attiecas uz visu, ko ar ko dzīvē var sastapties – smags darbs nākotnē vienmēr atmaksāsies. 
 
- Un sarunas noslēgumā – vai ir zināms, kad nākamreiz būsi Latvijā un uzstāsies ar kādu priekšnesumu? Varbūt tavos nākotnes plānos ietilpst kāds liels pasākums dzimtenē?
 
- Latvijā būšu vasarā un palīdzēšu organizēt un piedalīšos “Future Football Latvia” pasākumos. Mēs organizēsim sacensības un treniņus jauniešiem. Bērni un viņu vecāki gūs neaizmirstamu pieredzi futbolā un arī frīstailā.
 
Miķelis Osis

 

 

Posted by Future Football Latvia on Friday, 18 March 2016
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"