46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Mākslas un mūzikas festivāls “Seven Hills” 2015 Rēzeknē

Фото: Facebook
29. un 30.maijā trešo gadu pēc kārtas Rēzeknē notiks Starptautiskais Mākslas un mūzikas festivāls “Seven Hills”, aicinot izbaudīt laikmetīgās mākslas izstādes, priecāties par jauniem sienu gleznojumiem Rēzeknē, piedalīties mākslas un mūzikas performancēs, izvēlēties savu simpātiju starp Dzīvajām skulptūrām un ļauties dažādu stilu mūzikas valdzinājumam, informē Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” reklāmas speciāliste.
 
 
 Nu jau tā ir tradīcija – katru gadu SEVEN HILLS ietvaros Rēzeknē kāda nama siena piedzīvo pārvērtības – šogad Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentes Grieta Butjankova un Anastasija Bikova    un Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēknes Viktorija Zaiceva un Paraskēva Deikina apgleznos divas ēku sānu  fasādes – Atbrīvošanas alejā 67 (vēl vienu Rēzeknes baptistu lūgšanu nama siena) un Atbrīvošanas alejā 86a (“RDK service” siena pie  restorāna “Marijas kafija”).
 
Tāpat arī skatītāji varēs pilsētā vērot mākslinieku darbošanos, jo no 25.līdz 31.maijam norisināsies IX Starptautiskais mākslinieku plenērs “Domas lidojums”, kas šogad veltīts Rēzeknes 730.jubilejai, un plenēra darbus varēs apskatīt izstādē 30.maijā no plkst. 17:00 līdz 21:00 gājēju promenādē (skvērā pie Mūzikas veikala, Atbrīvošanas alejā 71). 
 
Festivāla ietvaros būs iespēja iepazīt divas laikmetīgās mākslas izstādes – Lienes Mackus un Artūra Arņa izstādi “Ziemas miegs”, tā būs eksponēta salona “Lāde” telpās (Krasta ielā 31) un būs apskatāma arī pēc festivāla līdz 12.jūnijam, bet Jāņa Filipoviča izstādes “Пчеловек/Pčelovek” savdabīgie bišu stropi  lieliski iekļausies dabas vidē pie Rēzeknes pilskalna. 
 
Pilskalnā un tā tuvumā abas festivāla dienas varēs vērot un iesaistīties dažādās performancēs, kurās savas mākslas pārdomas demonstrēs mūzikas autoru grupa DREAM CATCHERS, veidojot pārsteidzošu  “Maģisko pili”, Rēzeknes Augstskolas studiju virziena “Mākslas” studenti dabiskajā ainavā radīs zemes mākslas darbus, izmantojot dabas materiālus, bet Maija Puncule, kura pagājušā gadā veidoja vides objektu “Dziesma” gājēju promenādē, šogad to papildinās ar idejiski vienojušu instalāciju pie pilskalna. 
 
Ilmārs Āboliņš pārsteigs skatītājus ar uguņojošo “Velosipēdu”, bet Kate Seržāne uzrunās skatītājus par sociāli aktuālu tēmu, veidojot “Gājēju pārbrauktuvi” vietā, kur  gājēju pārejas nav, bet ikdienā cilvēki tik un tā šķērso brauktuvi. Riharda Šešo instalācija “Kaleidoskops” ļaus ielūkoties vienlaicīgi 5 spoguļprizmas grafiskajās šķautnēs, kur kaleidoskopa iekšpusē ar horeogrāfijas palīdzību veidosies dažādi vizuāli skaisti raksti, ļaujot izbaudīt vienreizēju kaleidoskopa ilūziju ar deju. 
 
30.maijā no plkst. 18:00 līdz 21:00 gājēju promenādē gar Rēzeknes upi atkal veidosies Dzīvo skulptūru dārzs, kur piedalīsies gan īpaši aicinātās Dzīvās skulptūras no Latvijas, Nīderlandes, Portugāles, Spānijas, Krievijas, gan Dzīvo skulptūru konkursa dalībnieki. Pasākuma laikā apmeklētājus aicinām nobalsot par savu skaistāko, interesantāko vai pārsteidzošāko skulptūru un noslēgumā viena no Dzīvajām skulptūrām iegūs skatītāju simpātiju balvu. Konkursam pieteiktās Dzīvās skulptūras vērtēs žūrija, ņemot vērā tēla kopējo vēstījumu, dalībnieka meistarību, estētiskos un izklaidējošos aspektus, un vērtējuma rezultātā piecas skulptūras saņems naudas balvas. Pagājušajā gadā konkursā 1.vietu ieguva rēzeknietis Aleksandrs Rezvovs, kurš attēloja baronu Minhauzenu.
 
Festivālu “Seven Hills” vadīs dīdžejs un šovu vadītājs Toms Grēviņš un divas dienas varēs baudīt arī lielisku mūziku visdažādākajām gaumēm – 29.maijā Festivāla parkā uzstāsies Latgales mūziķi: “Dabasu durovys”, Sovvaļnīks, “Šiški i tabačok” un “Aftoportret”, bet 30.maijā Rēzeknē koncertēs vairāki viesmākslinieki:  “Triānas Parks”, MNTHA, “Sus Dungo”, Ivo Grīsniņš-Grīslis (Rīga), “Garbanotas  Bosistas” (Lietuva), “Indocile” (Beļģija) un pēdējā laikā pats skandalozākais projekts Latgalē, konkursa “Supernova” pirmās atlases kārtas dalībnieki – grupa “Kapļi” (Dricāni/Bozova).
 
Pateicoties Rēzeknes pilsētas domes, kafejnīcas ROSITTEN, veikalu TOP, kafejnīcas POST CAFE finansiālajam atbalstam,  ieeja visos festivāla pasākumos un koncertos bez maksas!
 
Mākslas un mūzikas festivāla “Seven Hills” nosaukums un logo simboliski stāsta ikvienam ārzemju viesim par Rēzeknes septiņiem dzīviem un laikmetīgiem pakalniem, kas sevi atspoguļo dažādu mākslas veidu izpausmēs – mūzikā, dejā, vizuālajā, vides, skatuves, ielu un improvizācijas mākslā.
 
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"