46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

VIDEO:Aizvadīta Sniega diena Rēzeknē

Фото: Publicitātes foto
Šogad pasaules Sniega diena tika svinēta arī Rēzeknē. Tā kā laika apstākļi nebija labvēlīgi, tad Sniega dienas pasākumi mūsu pilsētā tika organizēti 24.-25.janvārī, sadarbojoties Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvaldei ar Pašvaldības aģentūru „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”, Izglītības pārvaldi un Rēzeknes bērnu-jaunatnes sporta skolu, informē Valentīna Svilāne, Sporta pārvaldes vadītāja vietniece.
Sestdien, 24.janvārī pilsētas publiskajā slidotavā tika organizēta diskotēka ar jautrām stafetēm un konkursiem, kur pulcējās gan mazāki, gan lielāki bērni, izbaudot slidošanas burvību. Diemžēl ledus kvalitāte nebija ļoti laba, jo laika apstākļi nebija labvēlīgi labas kvalitātes ledus sagatavošanai.
 
Svētdien, 25.janvarī Festivāla parkā uz Ģimeņu pasākumu „Vediet bērnus uz sniega!” pulcējās vairāk nekā 50 ģimenes, kuras piedalījās sportiskajās aktivitātēs un „Orientēšanās sniegotajos intelekta meklējumos Festivāla parkā”. Katrā orientēšanās kontrolpunktā ģimenei bija jāatbild uz jautājumiem par mūsu pilsētu. Vislabākās zināšanas par Rēzekni parādīja Skarbinieku ģimene, viņi bija aktīvi un atraktīvi arī sportiskajās aktivitātēs, izveidoja skaistu sniegavīru, par to tika apbalvota ar Sniega dienas kausu un sponsoru dāvātajām balvām. Izglītības pārvaldes dāvāto pīrāgu saņēma Viļčinsku ģimene, kura bija viena no kuplākajām un precīzākajām šajā pasākumā. Piļķu ģimene bija otrā labākā orientēšanās sacensībās un ātrākā slēpošanā. Kā emocionālākā un stiprākā dāvanu maisa mešanā tika atzīmēta Kiziku ģimene. Stiprinieku titulu sev sagādāja Grigorjevu ģimene, bet Sniega dienai atbilstošākā bija Sniedziņu ģimene.
Organizatoru mērķis bija nevis noskaidrot čempionus, bet gan ļaut ģimenēm ar bērniem kopā padarboties, aktīvi atpūsties sniegā ar piku taisīšanu un mešanu, sniegavīru celšanu, slēpošanu, ragaviņu vilkšanu, šļūkšanu no kalna, „zemledus makšķerēšanu”, tējas dzeršanu, fotografēšanos ar mūsu viesi Lauvu.
 
Pasaules Sniega diena ir Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) ikgadējs sniega festivāls bērniem un viņu ģimenēm, kas vienlaicīgi notiek dažādās vietās visā pasaulē (2012. gadā Pasaules Sniega diena tika rīkota 39 pasaules valstīs). Pasaules Sniega dienu Latvijā rīko Latvijas Slēpošanas savienība, kas ir FIS pārstāvis Latvijā, sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju. Pasaules Sniega diena Latvijā tiek rīkota par godu Pasaules Sniega dienai ar mērķi pievērst bērnu un jauniešu uzmanību ziemas sporta veidiem un aktivitātēm uz sniega.
Pasaules Sniega dienas moto ir ”Vediet bērnus uz sniega!”, starptautiskā devīze „Bring Children to the Snow”.
 
Pasaules Sniega Diena pirmo reizi notika. 2012. gada 22. janvārī. Dažādu pasākumu rīkošanā iesaistījās 39 valstis un 225 norises vietas, piesaistot vairāk nekā 200 000 dalībnieku uzmanību. Otrā Pasaules Sniega diena norisinājās 2013. gada 20. janvārī un dažādu pasākumu rīkošanā iesaistījās 435 organizatori no 39 pasaules valstīm, pulcējot jau vairāk nekā 430 000 dalībnieku. Sniega dienas organizatori uzskata, ka Trešā Pasaules Sniega diena ir iegājusi vēsturē. Nevis ar vislielāko dalībnieku skaitu – 480 000, bet gan ar to, ka Latvija bija otrā pēc norises vietu skaita pasaulē! Latvijā 55 vietās kopā gandrīz 15 000 dalībnieku svinēja Pasaules Sniega Dienu!
 
Organizatori saka paldies saviem atbalstītājiem: SIA „Vecā maiznīca”, Fitnesa klubam „Jaguar Fitness” un veikalam „Pro Line D”. 


 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Valentīna 15.02.2015 09:07
Pašā pilsētas centrā ļoti jauks kalns -no kultūras nama uz upes pusi.Liels lūgums atbildīgajām instancēm,lai ar mūsu bērniem nenotiktu nelaime, vajag pie upes izveidot aizsargvalni, jo ragavas skrien līdz upei.Aizsargvalnis varētu būt no sniega.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"