46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Operas soliste Kristīne Opolais iemēģina Gora skatuvi

Фото: LNT video fragments
Latviešu operas soliste, kas ieguvusi pasaules atzinību – Kristīnes Opolais, gatavojoties koncertiem Latvijā, viesojas dzimtajā pilsētā. Kā koncertzālē Gors skanēja viņas balss?
Pasaulē izslavētās operas solistes Kristīnes Opolais trīs koncertu sērija aizsāksies nākamnedēļ Liepājā, taču 2. oktobrī māksliniece uzstāsies dzimtajā Rēzeknē. Te arī notikusi liktenīgā uzstāšanās, pēc kuras dziedātājas mamma pieņēmusi lēmumu meitu skolot par operas solisti. Soliste stāsta, ka tas bijis laikā, kad viņa mācījusies modeļu skolā.
 
“Tur bija viens no lielajiem mājas uzdevumiem, un katrs darīja, ko vislabāk prot. Es dziedāju, biju uzrakstījusi savu dziesmu, vārdus un tiku pie mikrofona,” norāda Opolais.
Šobrīd solistes grafiks pasaules lielākajā un dārgākajā opernamā Ņujorkas Metropolitēnā ir saplānots līdz pat 2020. gadam. Latvijā Kristīne ir reti, un iepriekš uzstājusies pirms pieciem gadiem. Tomēr tieši mājās dziedāt esot visgrūtāk.
 
“Es jau tagad saprotu, ka vislielākais uztraukums būs tieši Rēzeknē. Skolotāja droši vien sēdēs un domās – slikti viņa mācījās, bet dzied tā neko,” teic dziedātāja.

Koncertprogramma, kas izskanēs Latvijā, esot ambicioza, tajā ir daudz jaunu skaņdarbu. Māksliniece sola, ka tā atšķirsies no repertuāra, ko izpilda pasaulē.
“Būs arī laiks paraudāt, padomāt par mīlestību, atbildēt uz kādiem jautājumiem, priekš tam arī domāta raudoša itāļu programma,” viņa stāsta.
 
Atvest Kristīni Opolais uz Latgales vēstniecību Gors bijis viens no lielākajiem šīs mājas saimnieku sapņiem. Vienlaikus arī izaicinājums – tas ir līdz šim dārgākais koncerts šeit.
 
Pasaulslavenā dziedātāja pirms gaidāmā koncerta iemēģinājusi arī dzimtās pilsētas koncertzāles skatuvi un balss skanējumu uz tās. Un velta atzinīgus vārdus. Pēc Latvijas koncertiem, kas noslēgsies Rīgā, 2018.-2019. gadā turpināsies viņas solotūre Eiropā.
 

Комментарии (0-4/4)
ontons 20.09.2016 21:32
Kristīnes menedžeri uzsitusi rekordu biļešu dārdzības ziņā..,.75.00 Euro....
janja 27.09.2016 22:39
gora lielā zāle būs pustukša. varbūt laiks cenas nolaist?
Ērce 03.10.2016 12:37
Bet zāle bija pilna....
biju 03.10.2016 13:03
Zāle bija pilna ar patiesiem opermīļiem. Kristīne bija spoža, skanēja lieliski, gaisotne fantastiska
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"