46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Izraudzīti zīmējumi bērnu krāsojamās grāmatas “Es Latvijā. Es Rēzeknē” tapšanai

Фото: rezekne.lv
Biedrība “Rēzeknes pilsētas Teātris-studija “Joriks”” rīkoja Latvijas simtgadei veltītu zīmējumu konkursu “Es Latvijā. Es Rēzeknē”. Konkurss norisinājās no 6. līdz 24. oktobrim un tajā varēja piedalīties Rēzeknes pilsētas bērni no 5 līdz 10 gadiem.
Mums ir liels prieks paziņot, ka konkursā tika iesniegti vairāk nekā 200 darbiņi no Rēzeknes pirmsskolas izglītības iestādēm un skolām! Jo īpaši liels prieks arī par Rēzeknes novada aktivitāti, kur skolas izrādīja savu iniciatīvu un arī piedalījās konkursā!
 
26. oktobrī žūrija izvēlējās 22 darbiņus, kurus šobrīd apstrādā projekta darba grupa. Tika atlasīti 18 Rēzeknes PII un skolu audzēkņu darbiņi un piešķirtas 4 papildus vietas krāsojamā grāmatā bērnu zīmējumiem no Rēzeknes novada skolām. Žūrijā darbojās: Agra Ritiņa (Rēzeknes Mākslas un Dizaina vidusskolas skolotāja), Paraskēva Deikina un Dagne Devjatnikova (Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentes), Laura Atelsone un Kārlis Derums (Teātra-studijas “Joriks” latviešu trupas aktieri), Isaque Cabecinhas un Natalie Wittman (Eiropas brīvprātīgie) un Liāna Merņaka (projekta “Bērni dzimtenei” koordinatore).
 
27. novembrī plkst. 12.00 visi interesenti tiek aicināti Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā apmeklēt bērnu zīmējumu izstādi un krāsojamās grāmatas prezentēšanu. Visi konkursa dalībnieki bez maksas varēs doties uz teātra-studijas “Joriks” muzikālo izrādi bērniem “Zelta Cālēns” (ielūgumi jāizņem iepriekš).

Apsveicam mazos māksliniekus, kuru zīmējumus varēs krāsot! Arī viņi saņems krāsojamās grāmatas:
  • Elīza Dundure, 6 gadi (PII “Auseklītis”, sk. Ž.Savčenko)
  • Evelīna Razguļaja, 5 gadi (PII “Rotaļa”, K.Artamonova)
  • Artis Vasiļjevs, 6 gadi (PII “Rūķītis”)
  • Evija Logina, 5 gadi (PII “Vinnijs Pūks”, sk. S.Jukna)
  • Aiga Jermakova, 10 gadi (Rēzeknes Sākumskola, sk. R.Silicka)
  • Ņikita Rogozovs, 10 gadi; Alika Majorova, 10 gadi (Rēzeknes 2. vsk., sk. L.Taškāne)
  • Vera Konsenkova, 9 gadi (Rēzeknes 3. vsk., sk. J.Vereda)
  • Polina Kovtuna, 6 gadi; Vasilisa Červiņska, 9 gadi; Nikola Stefānija Šiškanova, 10 gadi (Rēzeknes 4. vsk., sk. A.Vasiljeva)
  • Lāsma Čebotare, 7 gadi (Rēzeknes 6. vsk., sk. T.Binduka)
  • Ieva Krukovska, 6 gadi; Amēlija Grebeža, 5 gadi; Elizabete Kravale, 7 gadi; Kristiāna Liepiņa, 7 gadi (ARPC “Zeimuļs”, sk. M.Gailuma)
  • Denis Fjodorovs, 10 gadi; Signe Pranče, 9 gadi (ARPC “Zeimuļs”, sk. J.Dudukalova)
  • Aleksandrs Marjonovs, 10 gadi; Dainis Žukovs, 10 gadi (Maltas vidusskolas struktūrvienības Liepu pamatskola)
  • Žanna Šutova, 9 gadi; Viktorija Loginova, 9 gadi (Maltas vidusskola)
Zīmējumu konkurss tapa projekta “Bērni dzimtenei” ietvaros, kura mērķis ir oriģināla un estētiski pievilcīga kultūras produkta, Rēzeknes pilsētas bērnu no 5 līdz 10 gadiem zīmējumu krāsojamās grāmatas, izveidošana, sagaidot Latvijas simtgadi. Projektu “Bērni dzimtenei” īsteno biedrība “Rēzeknes pilsētas Teātris-studija “Joriks”” ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas finansējumu un biedrības KULTURA.lv atbalstu. Projektu konkursa organizatori – Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"