46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Multimediju māksla ienāk Rēzeknes novadā

Фото: rezeknesnovads.lv
Rēzeknes novada pašvaldība iesaistījusies Eiropas Savienības programmas „Radošā Eiropa” atbalstītajā projektā „European Connections in Digital Arts –EUCIDA (Digitālā māksla aptver Eiropu – LV) sadarbībā ar digitālās mākslas centriem Dublinā (Īrija) un Belfortā (Francijā), informē Anna Rancāne, rezeknesnovads.lv.
Projekta koordinatore Inta Rimšāne pastāstīja, ka līdz 2019. gada 31. decembrim visiem interesentiem būs iespēja ne tikai apskatīt Īrijas un Francijas mākslinieku radītās digitālās mākslas izstādes Lūznavas muižā, bet arī klātienē iepazīties ar dažādu valstu māksliniekiem, apmeklēt radošās darbnīcas, kā arī pašiem izmēģināt digitālās lāzeriekārtas iespējas mākslas darbu radīšanā. Projekta rezultātā iegādātās iekārtas būs vērtīgs ieguldījums šīs mākslas nozares attīstībā un mūsdienīgas, jaunos talantus piesaistošas kultūrvides veidošanā Rēzeknes novadā.
 
Digitālā māksla šobrīd iegūst arvien lielāku popularitāti visā pasaulē. Tā ir māksla, kas radīta ar datortehnoloģiju palīdzību. Pateicoties globālā tīmekļa multimediālo iespēju izmantošanai, digitālā māksla tiek dēvēta arī par multimediju, jeb multimediālo mākslu vai jauno mediju mākslu.
 
Projekta kopējais budžets ir 347580,90 EUR, no kuriem 41000 EUR – Rēzeknes novada pašvaldības līdzfinansējuma daļa, 1046,90 EUR ir peļņa no dalības maksas par piedalīšanos radošajās darbnīcās un izstāžu apmeklēšanu un 43838,10 EUR ir ES programmas „Radošā Eiropa” finansējums.
 
Pirmās izstādes Rēzeknes novada Lūznavas muižā, kā arī Īrijā un Francijā, tiks organizētas 2017. gada jūnijā un jūlijā.
 
Līdz 2016. gada 30. novembrim projekta organizatori meklē starptautisko izstāžu kuratoru ar vismaz piecu gadu pieredzi. Sīkāka informācija angļu valodā (pielikumā).
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"