46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknes kolektīvi aicina uz ziemsvētku koncertiem

Фото: publicitātes foto
Tradicionāli pirms Ziemassvētkiem Rēzeknes amatiermākslas kolektīvi aicina uz vairākiem koncertiem Kultūras namā, dāvājot iespēju caur mūziku, dzeju un deju ceļot pagātnē, tagadnē un nākotnē, un smelties spēku jauna ceļa sākumam, informē Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” reklāmas speciāliste.
Adventes trešajā svētdienā,  11. decembrī plkst. 15.00 Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) Zanes Ludboržas mūzikas skolas audzēkņi, pedagogi un instrumentālais ansamblis “Excelsus”, vienojoties akordeona mūzikas mīlestībā, uzburs gaišu Ziemassvētku noskaņu. Koncertā skanēs ne tikai zināmu komponistu mūzika, piemēram Rodrigesa (Rodriguez) “Cumparsita”, Pola Moriā “Tokāta”, Djūka Elingtona “Karavāna”, grupas “Eiropa” hīts “The Final Countdown”, itāļu hīti u.c., bet gaidāmi arī muzikāli pārsteigumi, apburot klausītājus ar izpildījuma virtuozitāti.
 
Trešdien, 14. decembrī plkst. 18.00 koru koncertā “Pirms Ziemassvētku nojausmas” Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3, ieeja brīva) vienosies Rēzeknes sieviešu koris “Medicus” (diriģentes Anda Lipska un Ināra Skrule), Rēzeknes poļu biedrības sieviešu koris “Jutrzenka” (diriģente Irēna Ivanova), senioru koris “Septiņkalne” (diriģente Iveta Kepule), vīru koris “Graidi” (diriģents Jānis Mežinskis), Rēzeknes tehnikuma jauniešu koris un Vērēmu Tautas nama jauktais koris (diriģente Solvita Pavlovska). Koncertā skanēs gan tautā iemīļotas Ziemassvētku dziesmas katra kora izpildījumā, gan dažādi jauni muzikāli projekti, dāvājot kopābūšanas miera, gaišuma un prieka brīžus.
 
15. decembrī plkst. 17.00 koncertā “Ar Gaismu un Mīlestību” Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3, ieeja brīva) ceturto gadu pēc kārtas satiksies Rēzeknes skolu kolektīvi un solisti. Koncertā piedalīsies Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas, Rēzeknes sākumskolas, Rēzeknes 2. vidusskolas, Rēzeknes 3. vidusskolas, Rēzeknes 4. vidusskolas, Rēzeknes 5. vidusskolas, Rēzeknes 6. vidusskolas, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas un Rēzeknes Katoļu vidusskolas mazie mūzikas kolektīvi, aicinot ieklausīties cerību caurstrāvotās dziesmās un dziļāk iepazīt skolēnu izaugsmi mūzikā.
 
16. decembrī plkst. 16.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas telpās (Atbrīvošanas alejā 81, ieeja brīva) literāri radošā kopa “Latgales ūdensroze” un literātu biedrība “Viļakas Pegazs” aicina uz dzejas un stāstu vakaru Adventa noskaņās. Radošā gaisotnē vairāki Latgales autori (Ieva Trimalniece, Iveta Dimzule, Imants Gailis, Arvīds Gļauda, Aija Zuja u.c.) no sirds uz sirdi klausītājiem vēstīs par mieru un mīlestību.
 
18. decembrī plkst. 15.00 Rēzeknes jaunie mūziķi aicina uz džeza koncertu “Winter Wonderland” Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3, ieeja brīva). Piedalīsies “D&S Jazz Bigbends” (mākslinieciskais vadītājs Deniss Smirnovs) un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas skolas džeza ansamblis (vadītājs Toms Lipskis). Koncertā tiks uzburta īpaša svētku noskaņa, kas radīs lielisku garastāvokli ikvienam koncerta apmeklētājam, un skanēs populārākās Ziemassvētku melodijas mūsdienīgos aranžējumos, iekļaujot tādus pazīstamus skaņdarbus kā “Let It Snow”, “Santa Baby”, “Dreck The Halls”, “Have Yourself A Merry Little Christmas” un daudzus citus.
 
22. decembrī plkst. 17.00 koncertā “Dejas liesmiņa Adventes vainagā un savā sirsniņā” Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) bērnu deju kolektīvs “Dziguči” (vadītāja Gunta Sidorova) aizraus ar dejotprieku un liks iemirdzēties acīm spožāk un sirdīm pukstēt straujāk.
 
23. decembrī plkst. 18.00 Ziemassvētku muzikālā apvienība aicina uz labdarības koncertu “Katram savu sauju laimes” Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā (Atbrīvošanas alejā 97), sniedzot koncertu par ziedojumiem un palīdzot bērniem, šoreiz konkrēti deviņgadīgajai Agnesei Vitanei un viņas ģimenei. Meitene ir ļoti dzīvespriecīga, smaidīga un visnotaļ pozitīva, diemžēl Agnesei ir uzstādīta pamatdiagnoze Angelmana sindroms (syndrome Angelmane), kas ir ļoti reta ģenētiska saslimšana, kam raksturīga garīgā atpalicība, nav valodas, traucēta sīkā motorika un līdzsvars, slikts miegs un simptomātiskā epilepsija. Koncertā savāktie līdzekļi palīdzēs Agnesei kaut nedaudz atvieglot šīs slimības radītās sekas, lai meitene kļūtu pēc iespējas patstāvīgāka, cik nu tas iespējams, un turpinātu mīlēt dzīvi tikpat ļoti un patiesi kā līdz šim.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"