46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

VIDEO: Rēzeknē mūzikas vidusskolas absolventi vāc ziedojumus bērniem ar smagām veselības problēmām

Фото: LTV video fragments
Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas absolventi jau astoņus gadus kopā muzicē, lai arī ārpus ikdienas darbiem satiktos un pavadītu laiku kopā. Šī kopīgās muzicēšanas tradīcija ar laiku pārtapusi par vēlmi ar savu mūziku ne vien pavēstīt kaut ko klausītājiem, bet arī sniegt palīdzību nelaimē nonākušajiem šajā īpašajā, Ziemassvētku laikā.

„Mēs vācam katru gadu ziedojumus ar mērķi palīdzēt bērniem un jauniešiem, kuriem ir veselības problēmas, dažādām rehabilitācijām un operācijām,” norāda Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūras studente un vokālā pedagoģe Ilze Grēvele.
 
Viņu papildina akadēmijas absolvente Jana Kuzmankova. „Tikai tāpēc, ka mūsu redzeslokā nonāk šie cilvēki, mēs esam sapratuši, ka ne tikai muzicēt ir labi, bet arī palīdzēt, kam tas ir vajadzīgs,” paskaidro Kuzmankova.
 
Šogad ziedojumi tiek vākti divām ģimenēm, kuru vecāki cīnās ar savu bērnu veselības problēmām un integrāciju sabiedrībā. Četrus gadus vecā Anastasija vēl nerunā, meitenei ir uzmanības koncentrācijas traucējumi, ko varētu labot Pēterburgas neiroloģijas centra terapijas apmeklējumi. Otrai meitenei – deviņus gadus vecajai Agnesei - ir reta ģenētiska saslimšana, kas nav ārstējama. Finansējums nepieciešams  terapijai – lai attīstītu muskulatūru un palīdzētu meitenei integrēties sabiebrībā.
 
„Galvenā motivācija ir redzēt, ka tas tiešām cilvēkiem palīdz. Tas dod ļoti foršas emocijas. Katri Ziemassvētki tiek pavadīti lietderīgi,” norāda akadēmijas students Jānis Igaunis.
 
„Ir tik forši, ka mēs varam kopā spēlēt un kaut kā palīdzēt,” piebilst flautas skolotāja Iluta Igaune.
 
Tomēr ne tikai labdarība ir mērķis, bet arī pats muzikālais sniegums ik gadu ir unikāls un ļauj skatītajiem baudīt vietējo mākslinieku jaundarbus kvalitatīvā un profesionālā izpildījumā. „Šogad ir tādi komponisti kā Kārlis Lācis, Solvita Ivanova, Guntra Kuzmina, Toms Lipskis, Lolita Ritmane un Madara Pētersone. Ceru, ka visus nosaucu. Šie darbi ir tāds kā sava veida izaicinājums, jo šie darbi visi principā ir muzikāli dažādi,” saka akadēmijas students Māris Lipskis.
 
Lai gan gatavošanās process koncertiem esot bijis ilgs un sarežģīts Ziemassvētku muzikālās apvienības biedru dažādo ikdienas darbu dēļ, koncertu sērija ir sākusies un turpināsies ar koncertiem 23. decembrī Rēzeknē, teātra namā “Joriks” un Preiļu tirdzniecības centrā “Oga”, noslēguma koncerts paredzēts 26. decembrī Ludzas tautas namā.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"