46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

VIDEO: Rēzeknē skolēni piedalījušies «Tradivīzijā» jeb tradicionālās mūzikas konkursā

Фото: LRTV video fragments
Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā (JIRMV) tradicionālās mūzikas virziena pedagogu iedvesmoti jaunieši izmēģināja spēkus un talantus pilnīgi jaunā pasākumā “Tradivīzija”. Izmantojot interaktīvu mācību metodi, audzēkņi gan pilnveido savas muzikālās un kultūrvēstures zināšanas, gan gatavo priekšnesumus.

JIRMV aizvadīta „Tradivīzija” jeb tradicionālās mūzikas Eirovīzija. Pasākums ir veids, kādā skolēni apgūst konkrēto tradicionālās mūzikas mācību programmas tēmu.
 
„Šis pasākums principā ļāva audzēkņiem pašiem izpausties tādā veidā, iepazīstot dažādu Eiropas tautu kultūru, vēsturi, personības, repertuāru, bet tajā pašā laikā justies brīvi,” skaidro JIRMV Tradicionālās mūzikas nodaļas vadītājs Ēriks Zeps.
 
Šī ir viena no mācību metodēm, kas skolēniem ļauj strādāt pašiem, tādējādi labāk apgūstot mācību vielu, un šāda pieeja būtu jāievieš arī citu mācību priekšmetu pasniegšanā, atzīst Zeps.
 
„Nosaukums, ansambļa vēsture, aranžija – viss bija viņu pašu izdoma un viņu pašu idejas. Skolotāji ne cik neiesaistījāmies un neietekmējām. Skaidrs, ka tādi pasākumi, kas ir ar pievienoto vērtību, ir jādara arvien vairāk un vairāk visās jomās,” uzskata Zeps.
 
„Es vispār būtu tikai un vienīgi par šādu tradicionālās nodaļas apgūšanu. Mums nav robežu, un skolotāji ir tikai un vienīgi par, lai mēs visu darītu paši un ietu ar savām idejām,” uzsver JIRMV skolniece Dace.
 
Skatītāju zāle pasākuma laikā tika sadalīta Eirovīzijas dalībvalstīs. Balsošana arī notika līdzīgi, kā īstā Eirovīzijā, piešķirot lielāko punktu skaitu favorītkomandai, un šoreiz "Tradivīzijas" uzvarētāji bija īru grupa.
 
„Tas uzreiz padara mācības jautrākas. Uzreiz kaut kādas jaunas idejas rodas,” priecājas JIRMV skolniece Tatjana.
„Pasākums vienreizējs. Prieks, ka vispār skolā kaut kas tāds notiek. Man liekas, ka tradicionālās mūzikas audzēkņiem šis ir liels pārbaudījums, liels ieguldīts darbs. Vienu vārdu sakot – man par viņiem prieks,” vērtē JIRMV skolotāja Antra Vallere.
 
Nākamajā gadā iecerēts pasākumu paplašināt līdz pagastu vai pat Latgales novadu mērogam, lai dotu iespēju arī citiem mūzikas skolēniem radošā veidā apgūt citu valstu tradicionālo mūziku, kultūru un vēsturi.
 
lsm.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"