46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

VIDEO: Mātes dienā stāda sarkanbaltas rozes Latvijai

Фото: LTV video fragments
Gan gaidot Latvijas simtgades svētkus nākamgad, gan šā gada Mātes dienu, pie Rēzeknes sākumskolas tika stādītas sarkanbaltas rozes. Tās sarūpējuši bērnu vecāki un  skolotāji. Savukārt ģimenes spēku turpmāk simbolizēs skolas priekšā stādītās ciedru priedes.

Latvija – māte, Latvija – ģimenes vērtību glabātāja un sargātāja, arī tās sākums – ar šādām domām un vārdiem Rēzeknes sākumskolā aizvadīts svinīgs pasākums, kas veltīts gan mūsu valsts simts gadu jubilejai, gan Māmiņu dienai. Jautājām bērniem, ko nozīmē viņiem Latvija?
 
„Man liekas, ka viņa būtu kā māmiņa, jo viņa visus savieno un visi ir draudzīgi pie mums, - Man šķiet, ka tā būtu māmiņa, jo Latvija, Latvija ir dzimtene,” saka  5. klases skolnieces Daniela un Beatrise.
 
„Mēs esam tādi kā viena un kopīga… un varētu būt, ka visi kopā mēs esam kā viens, liela Latvija,” tā piektklasnieks Kristaps.
 
Sarkanbaltsarkanās rozes skolas dārzam sarūpējuši bērnu vecāki un pedagogi. Tās kopīgā talkā stādītas darbinieku, pedagogu, skolēnu un vecāku rokām, vienojot tos domās par Latviju un aicinot atcerēties arī par savām mammām, kas ir pirmās, kuras māca savu valsti godāt un mīlēt.
 
„Viss Latvijas pamats ir ģimene, katrs cilvēks, un katrs mēs sākamies no ģimenes, līdz ar to tas ir mūs balsts, mūsu pamats, kur arī jāaudzina patriotismu un bērniem iemāca mīlēt gan sevi, gan savus tuvākos, gan valsti, saka  3. klases skolnieces mamma Lāsma Brasle.
 
Pirmklasnieka mamma Liene Salma: „Redz, Māmiņu dienai un Latvijai ir daudz kas kopīgs, jo māmiņa mums ir viena, bet arī valsts mums ir viena, Latvija mums ir viena. Un es novēlētu arī šīs Māmiņu dienas kontekstā, lai mēs pirmām kārtām atceramies savu māmiņu un apsveicam, un lai mēs arī atceramies un pieminam savu valsti, savu dzimteni, savu Latviju."
 
Bērni arī ir gatavi Māmiņu dienas svinībām, kurām jau ir sarūpētas dāvanas.
 
"Es sveikšu savu māmiņu ar ielūgumu un varbūt mazu dāvaniņu, un es domāju, ka tie svētki ir svarīgi, lai apsveiktu savu māmiņu, un tu zini, ka tu viņu mīli vienmēr," klāsta Kristaps.
 
2. klases skolniece Evelīna: "Es savai māmiņai uzdāvināšu zīmējumu, man šie svētki ir svarīgi, jo tad mēs godinām savas māmiņas."
 
Valsts sākas no ģimenes. Un ģimenes spēks un balsts, reizē maigās rokas un rūpes ir tieši māmiņas, kurām šai dienā kā rozēm plaukt vēlēja Rēzeknes sākumskolas skolēni, izdejojot un izdziedot sveicienus katrs savai māmiņai un arī visai Latvijai.
 
lsm.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"