46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Rēzeknes novada un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas pūtēju orķestrim – zelta diploms

Фото: rezeknesnovads.lv
Rēzeknes novada un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas pūtēju orķestrim gads iesācies ļoti veiksmīgi – starptautiskā konkursā Prāgā savā kategorijā iegūts zelta diploms.
Festivāls MEZINÁRODNÍ FESTIVAL DECHOVÝCH HUDEB PRAHA  16.-17. februārī norisinājās jau 20. gadu. Šogad konkursā piedalījās 14 orķestri no Čehijas, Austrijas, Ungārijas, Vācijas, Itālijas un mums bija tas gods pārstāvēt arī Latviju. Orķestrus vērtēja ļoti nopietna žūrijas komisija – Prāgas pils apsardzes orķestra kā arī Čehijas policijas pūtēju orķestra diriģents VÁCLAV BLAHUNEK, Čehijas armijas orķestra galvenais diriģents JAROSLAV ŠÍP, kā arī viesis no Ungārijas – diriģents un pedagogs JÓZSEF CSIKOTA. Komisija atzinīgi novērtēja orķestra muzikalitāti un tehnisko sniegumu. Festivāla ietvaros orķestru vadītājiem bija arī īpašs gods – tikšanās ar Prāgas pilsētas mēru pašā Prāgas sirdī – vecpilsētā rātsnamā.
 
Pateicamies par atbalstu Rēzeknes novada pašvaldībai par atbalstu. Protams, milzīgs paldies arī visiem orķestra dalībniekiem – audzēkņiem, pedagogiem un arī mūsu skolas absolventiem. Bija patiess prieks un lepnums muzicēt šādā sastāvā!
 
Lai gan konkurss jau ir pagājis, tomēr atpūsties vēl nevarēs, jo šis gads orķestrim būs īpaši saspringts, tā kā priekšā vēl daudz atbildīgu uzstāšanos. Jau  2.martā dosimies uz Madonu, kur sacentīsimies Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru konkursā. 10.martā būsim Ogrē un piedalīsimies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pūtēju orķestru koprepertuāra pārbaudes un svētku dalībnieku atlases skatē. Jūnija sākumā orķestri diriģēs Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas izglītības programmas „Pūšaminstrumentu spēle” IV kursa audzēkņi savā profesionālās kvalifikācijas eksāmenā. Vēl priekšā mūs gaida XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šogad norisināsies 30.jūnija līdz 8.jūlijam.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"