46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Bondarenko un Nikonovs: Norvēģija un Izraēla

Фото: rezekne.lv
11. maijā plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) tikšanās ar diviem fotogrāfiem un divu jaunu fotoizstāžu atklāšana! Aleksandrs Bondarenko ar fotogrāfiju izstādi “Troļļu zemē noskatīts” atzīmē savu jubileju. Un lai fotomirkļi būtu daudzveidīgāki, jubilārs aicinājis uz sadarbību savu draugu un kolēģi – Vladimirs Nikonovs skatītājiem piedāvā fotogrāfiju izstādi “Izraēla vecticībnieka acīm”.
Abas izstādes apskatāmas no 11. maija līdz 10. jūnijam.
 
Latgales Kultūrvēstures muzeja fotogrāfa Aleksandra Bondarenko izstādes “Troļļu zemē noskatīts” fiksētie iespaidi krājušies kopš 2011. gada ciemošanās reizēs pie meitas Norvēģijā. Aleksandrs ir uzticīgs savam fotografēšanas stilam – ieraudzīt savdabīgo dabas un cilvēka mijiedarbībā, kur cilvēks tomēr paliek otrajā plānā. Plašas “troļļu zemes” ainavas daiļrunīgi atklāj skarbo un nepieradināto Norvēģijas dabu un cilvēku prasmes ar to sadzīvot un pielāgoties. Braucot pa līkumotajiem ceļiem starp klinšu sienām, bieži vien par cilvēku klātbūtni liecina vien asfalta seguma lenta ar norādēm vai ielejā paslēpies ciemats. Mūsdienīga pilsētas vide mijas ar caur gadsimtiem saglabātām vērtībām būvniecības tradīcijās, kur vietējais iedzīvotājs dodas savās ikdienas gaitās. Cilvēkam Aleksandra fotogrāfijās visbiežāk ir tikai stafāža loma, lai izceltu gaismēnas attiecības, kontrastus un ritmus, piešķirtu fotogrāfijai raksturu.
 
Savukārt fotogrāfs Vladimirs Nikonovs izstādē “Izraēla vecticībnieka acīm” apmeklētājiem piedāvā ielūkoties sava ceļojuma piezīmēs uz “Svēto zemi” fotogrāfiju formātā, akcentējot atšķirīgo un neparasto vietējo iedzīvotāju ikdienā un kultūrā. Senā Izraēlas zeme kā dažādu kultūru un reliģiju “kokteilis” ir pilna pārsteidzošiem kontrastiem un negaidītām ainām, ko autors tvēris caur savu vērtību skatupunktu. Valsts vīru portretējumi mijas ar ielu tirgotāju izteiksmīgajiem žestiem, ielās sastapto personāžu sejām un tērpiem. Jūdaisma, musulmanisma un kristīgās tradīcijas savijušās simbolos, cilvēku emocijās un ādas krāsā, šķiet, ka visas pasaules garīgā un laicīgā esence ir vienuviet.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"