46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Pāri slieksnim. Post scriptum

Фото: rezekne.lv
Otrdien, 13. novembrī, plkst. 14.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) notiks Vēstures mirkļu pietura “Pāri slieksnim. Post scriptum”.
Tikai dažas dienas un Latvija atzīmēs savu simtgadi. Plašais svinīgo pasākumu klāsts valstī aizsākās jau pagājušajā gadā ar Pirmā Latgales kongresa simtgades atceri Rēzeknē. Muzejā tika atklāta un joprojām skatāma tematiskā izstāde “Pāri slieksnim”. Pa šo laiku par kongresu uzzināti jauni fakti, nākušas klāt jaunas atziņas un secinājumi, ar kuriem dalīsimies pasākuma laikā.
 
Ieskatieties pazīstamajā kongresa fotogrāfijā! Pirmais karogs no kreisās puses – vēsturiskā notikuma liecinieks – ir goda vietā izstādē “Pāri slieksnim”. Ja šis karogs spētu stāstīt… Vēstures mirkļu pieturā atklāsim citu stāstu – par karoga ceļu no simtgadīgās fotogrāfijas līdz mūsu izstādei un cilvēkiem, kuri to nosargājuši gadsimta garumā.
 
Šajā pirmssvētku laikā nāciet uz muzeju un caur vēsturiskajām liecībām sajūtiet lepnumu par savu zemi, par patriotiskiem, sirdsgudriem cilvēkiem mums līdzās.
 
Ieeja uz pasākumu – brīva.
 
Attēlā daļa no Pirmā Latgales kongresa delegātiem pie Tirdzniecības skolas ēkas, 1917. g. 27. aprīlis (p. v. st.). Foto no Franča Trasuna memoriālā muzeja “Kolnasāta”.
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"