46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Muzejā ĀBEČU izstāde no Jura Cibuļa kolekcijas

Фото: pasākuma afiša
No 4. janvāra līdz 4. februārim Latgales Kultūrvēstures muzejā skatāma ābeču izstāde no Jura Cibuļa kolekcijas. Izstādē iespējams iepazīt 300 ābeces dažādās valodās no visas pasaules, uzzināt, cik liela ir Ginesa rekordu grāmatā iekļautā vismazākā ābece pasaulē, kādas ir lielās, skanošās, neparastās ābeces, kas ir burtu mēri un kādas ir Latvijas ābecēm veltītās monētas, informē Inese Ločmele-Jansone, Latgales Kultūrvēstures muzeja muzejpedagoģe.
Ābeču kolekcionāra, vairāku grāmatu autora Jura Cibuļa kolekcijā pašlaik ir vairāk kā 9500 vienību no 219 zemēm 1121 valodā. Savā grāmatā “Valodu un tautu brīnumainā pasaule” Juris Cibuļs raksta: “Kolekcionēšana – tā ir kaisle, aizraušanās. Kolekcijas priekšmetu glabāšana – nepārtraukti risināms praktisks un sarežģīts uzdevums. Dalīšanās ar informāciju un zināšanām par vākumu ar citiem – misija.” Kolekcionārs saka: “Ābece ir tā, kas apvieno skolu un valodu, un īstenībā es krāju valodas, jo ābeces ir vienīgais veids, kā to var darīt.”
 
21. janvārī plkst. 13.00 kolekcionārs Juris Cibuļs būs sastopams Latgales Kultūrvēstures muzejā, kur lekcijā “Pasaules tautas, to valodas un ābeces” dalīsies ar plašajām zināšanām, ceļojumu stāstiem par ābeču ekspedīcijām. Ieejas maksa lekcijā: skolēniem, studentiem – 0,80 €, pieaugušajiem – 1,50 €.
 
Savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus un 1. klases skolēnus no 10. janvāra gaidīsim programmā “Pašiem sava ābece”. Ieejas maksa: katram skolēnam 0,80 €. Apmeklējumu lūgums pieteikt pa tālr. 64622464.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"