46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Baltā galdauta svētki Kārsavas novadā- 4.maijā atklās simtgadi, stādot 100 ozolus

Фото: Publicitātes foto
Latvija sāks savas simtgades svinības – tas notiks 4. maijā, aizsākot simtgades svinības, notiks vērienīga akcija ar nosaukumu “Apskauj Latviju” un Baltā galdauta svētki, kad Latvijas pierobežā satiksies cilvēku rokas un gara spēks.  
Lai ozoli apskauj un ieskauj Latviju. Lai tie stājas visapkārt kā sardzē.
Lai mēs ozolus iestādām tā, ka tie sakņojas ne tikai zemē, bet arī sirdīs.
Tad kā ozoli būs mūsu vīri. Tad ozolu staltumā augs mūsu dēli.
Tad pēc vēlreiz simt gadiem jau varēsim Jāņu vainagus vīt.
Lai līdzi ozoliem aug mūsu spēks. Lai līdzi ozoliem sakuplo m ūsu dzimtas. Lai līdzi ozoliem Latvija tiecas augšup. Lai sargā Latviju mūsu mīlestības un uzticības spēks.

                                                                                                                                                                                                                                                                             Māra Zālīte
 


“Apskauj Latviju” akcijas laikā gar Latvijas robežu 43 Latvijas pierobežas pašvaldībās tiks stādīti 100 Latvijas simtgadei veltīti ozoli – Latvijas spēka un garīgā sardze. Akcija tiek rīkota ar Iekšlietu ministrijas iniciatīvu, un ar to sāksies Latvijas valsts simtgades svinības. Akcija vērsta uz Latvijas tautas vienotību un piederības sajūtas stiprināšanu. Tās ietvaros Kārsavā, Upes ielā 1,  paredzēts iestādīt simts ozolu, kas simboliski veidos Latvijas kontūru. 
 
Galveno akcijas "Apskauj Latviju" svētku ozolu Kārsavā stādīsim pie novada “Krosta” estrādes ceturtdien, 4.maijā, pulksten 14:00, savukārt vēlāk turpināsim 100 ozolu stādīšanu, veidojot Latvijas kontūru, Upes ielā 1(pāri Šņitkas upei).
 
Simts ozolu stādīšana notiek sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu, ozolu stādus nodrošina VAS „Latvijas valsts meži”. Latvijas simtgades ozolu stādīšanas akcijā aicināts piedalīties ikviens Kārsavas novada iedzīvotājs, līdzi ņemot lāpstas un darba cimdus, pēc ozolu stādīšanas aicinām “Krosta” estrādē, savā kopienā, ģimenē, draugu lokā 4.maijā svinēt Baltā galdauta svētkus! 
 
Svinīgā svētku svinēšanā piedalīsies vīru vokālais ansamblis "Ozoli' un vokālais ansamblis "Konsonanse", kā arī baudīsim muzikālus sveicienus no kapelām “Malnavas muzikanti”, “Sābri”, "Sābreiši" un Bozovas etnogrāfiskā ansambļa muzikantiem. Līdzi aicinām ņemt groziņu ar saviem iecienītajiem gardumiem. Uzklāsim baltus galdautus un svinēsim mūsu brīvību! 
 
Iecere stādīt ozolus veicinās Latvijas kā nacionālas valsts identitātes definēšanu un vienlaicīgi paliekošu 21. gs. Latvijas un Latgales vērtību radīšanu un saglabāšanu. 
 
 
Anna Zīmele
Jaunatnes lietu speciāliste

 
lat.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"