46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Jauniešu muzikālā parāde “Manc akorc”

Фото: rezekne.lv
21. aprīlī Rēzeknes pilsētas Kultūras namā jau piecpadsmito gadu pēc kārtas notika jauniešu muzikālā parāde “Manc Akorc”, ko šogad rīkoja Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde “Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi, Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldi un Rēzeknes pilsētas Jauniešu domi.
Katrs izpildītājs žūrijas un skatītāju vērtējumam izpildīja vienu dziesmu, skaņdarbu vai deju. Jaunieši ir ļoti talantīgi, jo izpildīja gan savas sacerētās dziesmas, gan arī populāro estrādes mūziku. Gandrīz 4 stundu garumā skatītājiem bija iespēja vērot 29 muzikālos un deju priekšnesumus.
 
Žūrijas sastāvā darbojās Rēzeknes kultūras un tūrisma centra direktores vietniece Kristīne Kokoreviča, deju studijas ”Stoptime” pasniedzēja Santa Kairova, Rēzeknes novada pašvaldības jaunatnes lietu speciālists Jānis Šaudiņš, pasākuma tehniskais režisors Ēriks Linkuns un ARPC vairāku  pulciņu aktīvākā dalībniece Liene Skrebinska.
Pasākumu atklāja Žans Diklabs un Simeons Deikins ar fantastisku priekšnesumu. Žans 5 gadus pēc kārtas bija muzikālās parādes “Manc akorc” uzvarētājs.
 
Visa pasākuma garumā muzikālās parādes apmeklētājiem, bērniem un viņu vecākiem tika piedāvātas vairākas radošās darbnīcas, ko vadīja EBD brīvprātīgie no ARPC “Zeimuļs” un Rēzeknes pilsētas Jauniešu dome. Pārtraukuma laikā katrs apmeklētājs varēja iesaistīties arī salsas meistarklasē, ko vadīja Maksims Slivinskis un Sandra Talapina. Noslēgumā Jauniešu domes pārstāvji dāvāja savu dziesmu visiem parādes dalībniekiem un īstenotājiem.
 
Apkopojot žūrijas vērtējumu, tika piešķirtas vairākas muzikālās parādes „Manc akorc” nominācijas. Nominācija „Vakara akords” tika piešķirta Rēzeknes Tehnikuma VIA “Vieta Jūsu reklāmai”, nominācija “Vakara akustiskais akords” – Rēzeknes Tehnikuma “Akustiskais Trio”. Nomināciju “Vakara nots” ieguva Ralfs Bilinskis no Nautrēnu vidusskolas. Nominācija „Vakara piesitiens” tika piešķirta Alisai Frolovai no Kaunatas vidusskolas. Katram muzikālās parādes skatītājam bija iespēja nobalsot par savu favorītu. Balsojuma rezultātā nomināciju „Skatītāju simpātija” ieguva Diona Liepiņa no Mežvidu pamatskolas. Speciālās balvas no Rēzeknes kultūras un tūrisma centra direktores vietnieces Kristīnes Kokorevičas saņēma ARPC “Zeimuļs” grupas “Nuts & Berries” dalībnieki, balvu no Rēzeknes novada jaunatnes lietu speciālista Jāņa Šaudiņa saņēma Rēzeknes 6. vidusskolas audzēkne Viktorija Grahoļska.
 
Īpaša balva no Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētaja Aleksandra Bartaševiča par ieguldījumu Jauniešu muzikālās skatuves bagātināšanā ar jauniem talantiem tika piešķirta Jānim Pavlovskim. Parādē piedalījās 9 kolektīvi un 3 individuālie izpildītāji, kurus bija sagatavojis Jānis Pavlovskis.
 
Muzikālās parādes dalībnieki noslēgumā saņēma Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestādes „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” un Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes, kā arī sponsoru “SilverScreen Rēzekne”, picērijas “Hot Pizza”,“Joker Boulinga centrs”, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas sarūpētās pateicības un balvas.
 
Vēlamies pateikties visiem, bez kuru līdzdalības šis pasākums nebūtu tik emocionāli un koši piepildīts – Rēzeknes pilsētas domei, Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldei, Jauniešu domes pārstāvjiem, ARPC “Zeimuļs” jaunatnes lietu speciālistei Eleonorai Ivanovai, Interešu izglītības metodiķei Olitai Kuksai un Moderno tehnoloģiju darbnīcas vadītājam Jevgeņijam Grabovskim, JAC “JACis” izglītības metodiķei Ilvijai Pisarenko, Rēzeknes novada jaunatnes lietu speciālistam Jānim Šaudiņam, Maksimam Slivinskim un Sandrai Talapinai par muzikālās parādes pārtraukuma laikā novadīto salsas meistarklasi, EBD brīvprātīgajiem no ARPC „Zeimuļs”, atsaucīgajiem sponsoriem un kompetentajai žūrijai.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Santa 02.05.2017 10:19
Kurš izdomāja mans akords rakstīt kā manc akorc?
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"