46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

RTA apskatāma starptautiskā plakātu konkursa „Ceļā uz Latvijas simtgadi” darbu izstāde

Фото: rta.lv
10. novembrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA), VI starptautiskās zinātniski praktiskās konferences „Māksla un mūzika kultūras diskursā” ietvaros, notika starptautiskā plakātu konkursa „Ceļā uz Latvijas simtgadi” darbu izstādes atklāšana un dalībnieku apbalvošana. RTA iesniegtais projekts „Starptautiskais plakātu konkurss „Ceļā uz Latvijas simtgadi”” ieguva pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” organizētā Mazo kultūras un tūrisma projektu konkursa finansējumu (EUR 597,00), kā rezultātā veiksmīgi tika īstenota augstvērtīgu mākslas plakātu sērija „Ceļā uz Latvijas simtgadi”.
Starptautiskajā plakātu konkursā „Ceļā uz Latvijas simtgadi” tika iesniegti 110 darbi, tika pārstāvētas trīs valstis (Latvija, Lietuva un Krievija) un četras augstskolas (­Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija; Latvijas Universitāte; Pleskavas Valsts universitāte; Kauņas Lietišķo zinātņu universitāte). Plakātu risināšanai tika izmantotas dažādas tēmas: Latvijai nozīmīgi vēsturiski notikumi; Latvijas valsts simbolika; Latvijai raksturīgas zīmes un simboli, etnogrāfija, tautas mākslas ornamentika; Latvijas arhitektūra, daba; svētku tradīcijas: Dziesmu svētki, Līgo svētki, 18. novembris u.tml.; spilgtākie iespaidi par Latviju u.c.
 
Konkursa komisija no 110 iesniegtajiem darbiem izvēlējās 50 labākos fināla darbus, kas apskatāmi izstādē, savukārt no tiem 20 labākie darbi ieguva godalgotās vietas un tika apbalvoti pasākuma laikā.
 
Godalgoto plakātu autori:
 
Konkursa uzvarētājs – Santa Cabuļeva (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, profesionālā bakalaura studiju programma „Interjera dizains”, vadītāja Nataļja Losāne);
 
1.vieta – Viktoria Khrustaleva (Pleskavas Valsts universitāte);
 
1.vieta – Everita Žuka (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
1.vieta – Olga Vysotskaya (Pleskavas Valsts universitāte);
 
2.vieta – Zaiga Protizāne (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
2.vieta – Viktoria Khrustaleva (Pleskavas Valsts universitāte);
 
2.vieta – Maija Goba (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
3.vieta – Zaiga Protizāne (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
3.vieta – Jana Kļačica (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
3.vieta – Santa Cabuļeva (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
4.vieta – Annija Rabša (Latvijas Universitāte);
 
4.vieta – Renāte Putniņa (Latvijas Universitāte);
 
4.vieta – Ilze Mežinska (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
5.vieta – Elva Kājiņa (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
5.vieta – Jana Kļačica (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
5.vieta – Elva Kājiņa (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
5.vieta – Elīna Poda (Latvijas Universitāte);
 
5.vieta – Reda Daunyte (Kauņas Lietišķo zinātņu universitāte);
 
5.vieta – Viktorija Loktionova (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija);
 
5.vieta – Ilze Mežinska (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija).
 
Konkursa dalībnieku radītie plakāti ir apskatāmi RTA 2. stāvā. Jāuzsver, ka šie godalgotie darbi tika projicēti LR proklamēšanas 99. gadadienai veltītajā pasākumā, kas RTA notika 16. novembrī, tādā veidā radot īpašu patriotisma noskaņu visa pasākuma laikā.
 
Projektu īstenoja RTA Izglītības, valodu un dizaina fakultātes, Reģionālistikas zinātniskā institūta, studiju virziena „Mākslas” docētāji: asociētais profesors Vladislavs Paurs, asociētā profesore Aina Strode, lektore Diāna Apele un RTA profesionālā bakalaura studiju programmas „Interjera dizains” 4.kursa studenti Jana Kļačica, Maija Goba, Velta Žaluka, Ilze Mežinska, Laima Studente, Dana Gricika, Kristīne Mežale un Elva Kājiņa. Izstādes plakātu izdošanas atbalstītāji –  „Poligrāfserviss”.
 
Starptautiskā plakātu konkursa „Ceļā uz Latvijas simtgadi” izstāde RTA apskatāma līdz 2018. gada 10. februārim. Savukārt 2018. gada novembrī plakāti tiks eksponēti Latgales Kultūrvēstures muzejā. Plakātus varēs izmantot Rēzeknes pilsētas noformējumos simtgades pasākumu laikā.
 
Izstāde „Ceļā uz Latvijas simtgadi” pavēra iespēju ieskatīties valsts krāšņumā un dažādībā, tās stāstā, uzsākot nākamo posmu, kā to redz, saprot un izjūt un spēj attēlot ikviens konkursa dalībnieks. Lai patriotisms un lepnums par mūsu Latviju piepilda ikviena sirdi gan Valsts svētku laikā, gan arī ikdienas gaitās!
 
www.46.lv  
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"