46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

RTA dizaina studiju programmu studenti gūst nominācijas konkursā „LDS balva dizainā 2016”

Фото: ru.lv
30. septembrī Ķīpsalas izstāžu centrā, starptautiskās dizaina izstādes „Design Isle 2016” ietvaros, jau ceturto gadu notika Latvijas Dizaineru savienības (LDS) organizētais konkurss par gada labāko dizaina projektu interjera, lietu, vides un saziņas dizaina kategorijā profesionāļu un topošo profesionāļu (profesionālo skolu un augstskolu) grupā. Arī šogad Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) dizaina programmu studentu veikums tika augstu novērtēts, informē Aina Strode, studiju virziena „Mākslas” vadītāja.
Pirmā vieta un „Gada balva LDS BD 2016” Augstskolu konkursā Interjera dizaina kategorijā tika piešķirta RTA bakalaura programmas absolventei un maģistra programmas „Dizains” studentei Natālijai Kolosovai par projektu „Bauhaus – iedvesmas avots Ludzas bērnu un jauniešu interešu centra interjera risinājumā” (darba vadītāja Diāna Apele).
 
Trešā vieta un „Gada balva LDS BD 2016” Augstskolu konkursā Interjera dizaina kategorijā tika piešķirta RTA bakalaura programmas absolventei un maģistra programmas „Dizains” studentei Santai Rokjānei par projektu „Daugavpils 12. vidusskolas ēdnīcas kompleksa interjera dizaina risinājums skandināvu stilā” (darba vadītāja Diāna Apele).
 
Konkursā tika iesniegti RTA maģistru pirmie izstrādātie grafiskā dizaina projekti, un trešo vietu kategorijā „Saziņas dizains” ieguva maģistra programmas „Dizains” absolvente Irēna Ivanova par projektu „Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas konferences „Māksla un mūzika kultūras diskursā” vizuālā identitāte” (darba vadītāja Aina Strode). Jāatzīmē, ka Irēnai Ivanovai pirms diviem gadiem šajā konkursā bija nominēts arī bakalaura darbā izstrādātais interjera projekts.
 
Latvijas Republikas Patentu valdes (LRPV) specbalvu „LDS balva dizainā 2016” Augstskolu konkursā Vides dizaina kategorijā saņēma RTA studiju programmas „Vides dizains” absolvente Sanda Kaša par vides projektā izstrādāto velonovietnes WM risinājumu (darba vadītāja Arita Trimalniece).
 
Ikgadējie LDS dizaina balvas konkursa rezultāti parāda RTA dizaina studiju programmu konkurētspēju, kā arī dizaina studiju programmu absolventu profesionalitāti, kas veidojas studiju procesā studentu un docētāju sadarbībā.
 
Liels paldies visiem docētājiem, kuri iesaistīti dizaina projektu izstrādes vadīšanā un konsultēšanā, un īpašs paldies lektorei Diānai Apelei, kura katru gadu uzņemas atbildību par studentu darbu iesniegšanu konkursam, kā arī RTA izstādes stenda organizēšanu. Paldies bakalaura studiju programmas „Interjera dizains” 4. kursa studentiem par izstādes  iekārtošanu Ķīpsalas hallē!
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"