46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Lūznavas muižas parkā tiks stādīts 100 ozolu mežs

Фото: rezeknesnovads.lv / Raimonds Kaļva
12. novembrī Lūznavas muiža, turpinot gatavošanos Latvijas simtgadei, aicina uz simts ozolu meža stādīšanas pasākumu Lūznavas muižas parkā. Ozolu stādīšana turpinās iniciatīvas “Simtozolu meži simtgadu Latvijai” norises, kas aizsākās šī gada aprīlī ar ozolu mežam paredzētās vietas sakopšanu un pirmā ozola simbolisku iestādīšanu, informē Inga Drele, Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja.
Akcijas “Simtozolu meži simtgadu Latvijai” mērķis ir iestādīt ozolu birzis vai alejas vismaz 100 vietās ar vismaz 100 ozoliem katrā par godu Latvijas Valsts neatkarības simtajai gadadienai 2018. gadā. Akcijas iniciatori ir Latvijas Universitātes Atturības un veselības izglītības veicināšanas biedrība, Valsts Izglītības un satura centrs un Rugāju novada vidusskola.
 
Līdz ar simtozolu meža stādīšanu Lūznavas muižas kompleksā projektā “Stiprais mantojums” tiek iesākts Latvijas Valsts svinību pasākumu cikls “Dāvana Latvijai”, kurā vairāku gadu garumā, aicinot iesaistīties Lūznavas pagasta un visa Latgales reģiona iedzīvotājus un viesus, līdzās ozolu meža stādīšanai, kopšanai, atjaunošanai tiks godināts arī Latvijai īpaša cilvēka dzīvesstāsts un veikums koncertos un izstādēs. Šogad koncertstāstā ar latviešu komponistu mūziku godināsim izcilu Latvijas personību, mākslinieci, cimdu adītāju, filozofi – Jetti Užāni, tautā sauktu par Cimdu Jettiņu. Koncertstāstu veidos klavesīnistes Ievas Salietes izspēlētie latviešu komponistu darbi un Elīnas Apsītes lasītie Jettes dienasgrāmatas stāsti. Koncertstāsts tiks spilgtināts ar Jettes cimdu kolekciju izstādi no Elīnas Apsītes personīgajiem arhīviem, kā arī notiks klausītāju iepazīstināšana ar E. Apsītes topošo grāmatu par Jetti. Koncertstāsts “Jette. Dvēseles nospiedumi” izskanēs 12. novembrī 15.00 kā dāvana simtozolu meža stādītājiem un 13. novembrī 15.00 ikvienam interesentam.
 
Projekts “Stiprais mantojums” top, sadarbojoties biedrībai “ESTO”, Lūznavas pagasta pārvaldei un Lūznavas muižai. Tā īstenošanu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un biedrības “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” programmā “Latgales NVO projektu programma 2016”.
 
Ierobežotā pasākuma dalībnieku skaita dēļ, talkas rīkotāji ikvienu gribētāju lūdz pieteikties līdz 7. novembrim, zvanot 29390701 vai rakstot muiza@luznava.lv.
 
www.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"