46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

LNSO diriģents Poga: «Gors» ir labākā simfoniskā koncertzāle Latvijā

Фото: LTV video fragments
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) šajās dienās noslēdz 90.jubilejas koncertsezonu. Ceturtdien, 8.decembrī, koncerts skanēja koncertzālē „Gors”, kuru LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Andris Poga nosauca par labāko koncertzāli Latvijā.

Latgales vēstniecībā „Gors” aizvadīts LNSO jubilejas koncertu cikla noslēguma koncerts “LNSO 90. Andris Poga un Bēthovena devītā”. Koncertā piedalījās tādi mākslinieki kā Elīna Šimkus, Ieva Prudņikovaite, Andris Ludvigs, Prīts Volmerss un Valsts akadēmiskais koris “Latvija”. Iepriekšējos jubilejas koncertos orķestris arī sadarbojies ar izciliem mūziķiem – diriģentiem Olari Eltsu, Vasiliju Sinaiski un pasaulslaveno Marisu Jansonu.
 
„Jubilejas koncertu cikls, piecas programmas, septiņi koncerti, gandrīz neticami, ka šis ir jau noslēdzošais. Katra programma ir īpaša, tādēļ, godīgi sakot, esmu ļoti priecīga un gandarīta un nemaz neesmu pārsteigta, ka tik daudz cilvēku apmeklē mūsu koncertus,” uzsver LNSO direktore Indra Lūkina.
 
''„Gorā'' nekad nebija atskaņota Bēthovena Devītā, un es domāju – šis lieldarbs tagad ir iegūlis zāles sienās, Bēthovena gars šeit ir pabijis,” norāda  LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Andris Poga.
 
Viņaprāt, Rēzeknē pēc akustikas, atmosfēras un parametriem ir labākā simfoniskā koncertzāle Latvijā. Koncertu apmeklējuši vairāk nekā 500 apmeklētāju, un visi kā viens atzina – koncerts esot bijis fantastisks. Starp skatītājiem bija arī daudz jauniešu, kuri ne tikai spēj novērtēt klasisko mūziku.
 
„Es kā jauniete varu teikt, ka mani aizrāva, pilnīgi skudriņas skrēja. Tas bija vienkārši maģiski – skaņa, kā viņi spēlēja. Tas viss bija tik sinhroni, vienkārši lieliski. Man ir ļoti daudz emociju, esmu sajūsmā, nenožēloju, ka atnācu,” sajūsmā ir koncerta apmeklētāja Diāna.
 
Pēdējais LNSO jubilejas koncerts tiks aizvadīts jau šovakar Rīgā, Lielajā ģildē.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"