46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Kultūras dzīve Rēzeknē: teātris, kora māksla, tradicionālās prasmes un rakstu valoda

Фото: LSM.LV
4.maijs pirms 25 gadiem un tagad, kultūras dzīve Rēzeknē - par to saruna ar spilgtām Latgales personībām: Latgales vēstniecības "Gors" vadītāju Diānu Zirniņu, kura stāsta, kādi bijuši šie divi gadi kopš "Gors" darbojas.
Saruna ar Gada cilvēku latgaliešu kultūrā pagājušajā gadā, Kroma kolna bruolistes vadītāju Aleksandru Lubānu. Viņš arī būvē latgaļu pili. Diemžēl darbošanās brālībā kavē celtniecības darbu veikšanu.
 
Par Latgales kultūrvēstures muzeja piedāvājumu stāsta muzejpedagoģe Inese Locmele. Viņa aicina piedalīties muzeja organizētā akcijā „Nofotogrāfējies kopā ar „Antonu Kūkoju”!".
 
Par latgaļu rakstu valodu - vai tā izdzīvos nākotnē, saruna ar Latgaļu Rakstniecības muzeja vadītāju Pīteru Loci. Par Rēzeknes mūzikas dzīvi - ar kordiriģentu Ēriku Čudaru un muzikoloģi Ilonu Rupaini.
 
Savukārt par tradicionālo kultūru, arī jautājot, vai tā Latgalē izdzīvos, saruna ar Mariku Zeimuli, Latgales tradicionālās kultūras centra "Latgaļu sāta" vadītāju. Bet par amatu pārmantojamību saruna ar keramiķiem - Voguļu ģimeni.
 
Par Rēzeknes novada teātra dzīvi stāsta Rēzeknes amatierteātra aktieris Oskars Lustiks. Viņš iepazīstina ar teātra jaunāko iestudējumu - Jāna Tettes lugu "Daudz laimes darbdienā", kurai pirmizrāde tieši 4. maijā.
 
Raidījumā muzicē Dricānu folkloras kopa „Bolta vīšņa” un Latgales bards Vincents Kūkojs.

 
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"