46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

Latgales Gada balva: kopsavilkums no balvas pasniegšanas ceremonijas (video)

Фото: Asmu Latgalīts
Sestdien, 31.janvārī plkst. 16:00 Preiļu novada kultūras centrā biedrība “Asmu Latgalīts” pirmo gadu organizēja svinīgu pasākumu “Latgales Gada balva” pasniegšanas ceremoniju. Tika pasniegtas 6 nominācijas labākajiem Latgales iedzīvotājiem par ieguldījumu Latgales attīstībā un popularizēšanā. Preiļu novada kultūras centrā valdīja neikdienišķa kņada un rosīšanās. Zāle bija pārpildīta – pasākumā piedalījās vairāk nekā 400 cilvēku.
Mēs esam ļoti pateicīgi, ka tik daudz cilvēku atnāca uz mūsu pasākumu. Apsveicam mūsu uzvarētājus. Par Latgales gada lauksaimnieku kļuva Alberts Mendriķis no Daugavpils novada, par Latgales gada senioru kļuva Natālija Rubīne no Preiļu novada, titulu Latgales gada jaunietis ieguva Andra Struka no Riebiņu novada, par Latgales gada sirds cilvēku kļuva Inese Muhamberga no Rēzeknes novada, Valdis un Olga Pauliņi  uzvarēja nominācijā Latgales gada uzņēmēji, bet par Latgales gada ģimeni kļuva Sergejs un Žanna Maksimovi no Viļakas novada. 
 
„Latgales Gada balva” žūrijas sastāvā bija Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda, Ludzas novada domes priekšsēdētāja un Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele, Latgales Studentu centra valdes locekle Dagnija Bramane, Daugavpils Universitātes Latviešu literatūras un kultūras katedras docents Valentīns Lukaševičs un rakstniece, žurnāliste Monika Zīle un Rēzeknes Augstskolas rektors Edmunds Teirumnieks, kuriuzņēmās šo uzdevumu un veiksmīgi noskaidroja titulu ieguvējus. Biedrība „Asmulatgalīts”pateicas tiem, kas apsveica mūsu uzvarētājus: Latvijas Republikas Satiksmes ministrs Anrijs Matīss, XII Saeimas deputāte Janīna Kursīte, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja vadītāja Marika Zeimule un NVO padomes “Varavīksne” pārstāves Irēna Savicka un Marija Safronova.
 
Mūsu pasākums neizdotos bez mūsu sponsoriem. Izsakām pateicību uzņēmumiem “Antaris” un “Latvijas Maiznieks” par sarūpēto produkciju, kā arī uzņēmumam “DauTKom TV”. Esam pateicīgi Igoram Pličam no Latgales fotogrāfu biedrības par kalendāriem, kurus mēs pasniedzām uzvarētājiem un Rēzeknes Augstskolai par sarūpētajām dāvanām mūsu titula ieguvējiem. 
 
Mēs esam ļoti pateicīgi arī tiem, kas vēlējās apsveikt mūs. Pateicamies Latgales Pētniecības institūtam un Latviešu biedrībai, sevišķi Genovefai Barkovskai. Paldies vienai no mūsu nominantiem Vijai Kudiņai – Aglonas Maizes muzeja vadītājai par garšīgo maizi un skaistiem novēlējumiem mūsu biedrībai. Vēl viens no mūsu nominantiem Pāvels Kavuns kopā ar savu dēlu Jāni pasniedza mums pašu ražoto 100% sulu no z/s “Eži”. 
 
Mēs gribam pateikties visiem mūsu nominantiem, kuri jau ir uzvarētāji un darbojas Latgales labā: Jānis un Valija Vaivodi, Valentīna Liniņa, Tekla Bekeša, Vitālijs Livmanis, Artis Prikuls, Pāvels Kavuns, Veneranda Stramkale, Agafija Dubovska, Aleksandrs Lubāns, Mārīte Zariņa, Andžānu ģimene, Anna Galvanovska, Mārīte Mežiniece, Antons Arnicāns, Imants Kārkliņš, Valentīna Kokina, Zinaīda Logina, Zofija Zujeva, Anita Miglāne, Daniels Krimans, Jekaterīna Smirnova, Vija Kudiņa, Justs Ribickis, Māra Nizinska, Marija Mickāne, Anna Kriviša, Arturs Bogdanovs, Skaidrīte Pauliņa un Jānis Belkovskis. Pateicamies arī visiem tiem uzņēmīgiem cilvēkiem, kuri pieteica mūsu nominantus.
 
Pateicamies arī šī pasākuma saimniekiem Preiļu novada domei un Preiļu novada kultūras centram par atsaucību un palīdzību pasākuma organizācijā. Esam ņēmuši vērā Jūsu ieteikumus, un kopā ar Jums centīsimies uzlabot pasākuma kvalitāti, lai nākamgad Latgales Gada balva kļūtu vēl lielāka un krāšņāka. Uz tikšanos nākamajā gadā!
 
Biedrība „Asmu Latgalīts”




 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"