46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » KULTŪRA

JACis aicina uz Dokumentālā kino meistarklasi režisores Svetlanas Streļņikovas vadībā

Фото: Publicitātes foto
Kad? 16. un 17. martā Kur?  "Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs" Jauniešu Atvērtais Centrs "JACis", Kr. Valdemāra ielā 21, Rēzeknē. Kas? Dokumentāla kino pamati režisores Svetlanas Streļņikovas vadībā. Ko Tu iegūsi? Apmācības varēsi uzzināt un izmēģināt, kā tas ir būt par dokumentālā kino režisoru.Kā pieteikties? Pieteikšanās līdz 12.martam. Dalībnieku skaits ierobežots
 
Kas tev ir jāzina par apmācībām?
Tās būs 2 dienu intensīvas mācības, kurās varēsi gūt ieskatu dokumentālā kino veidošanā ar fokusu uz cilvēka personības/portreta izpēti. Mācības notiks krievu valodā. 
 
Kas vadīs apmācības?
Režisore Svetlana Strelnikova ir absolvējusi Maskavas Valsts universitātes (МГУ) Ekonomikas fakultāti, ieguvusi zināšanas meistarklasē pie kinorežisores Marinas Razbežkinas (Марина Разбежкина), kā arī piedalījusies apmācībās Ņujorkas Filmu akadēmijā (New York Film Academy). Viens no viņas zināmākajiem darbiem ir filma “Idiots” / “Идиот” (2007), kas ieguva speciālo balvu festivālā “Кинотеатр.DOC” un grand-prix cilvēktiesību festivālā “Docu Days” Kijevā. Filma “Aritmija” 2009. gadā ieguva galveno festivāla “Кинотеатр.DOC” balvu, kā arī apbalvojumus par labāko pilnmetrāžas debiju kino festivālā “Киношок”, kā arī speciālo “New York Film Academy” balvu festivālā “Текстура”.
 
Vai tu vari piedalīties?
Mēs meklējam jauniešus, kurus interesē dokumentālais kino, filmēšana un video apstrāde. Vecumā no 16 – 25. gadiem ( ja tev ir liela vēlme piedalīties, tad vecums nebūs šķērslis). Vēlama kaur minimāla pieredze filmēšanā. 
 
Kas reāli notiks apmācībās?
Tās būs 2 dienu apmācības, kur Tev būs iespēja praktizēties dokumentālā sižeta veidošanā režisores Svetlanas Streļņikovas vadībā. 2 dienu laikā iegūsi gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas. Būs iespēja iet ielās un uzņemt savu dokumentālo sižetu un vēlāk savu materiālu apstrādāt, gūstot priekšstatu par reālu dokumentālo filmu veidotāju ikdienu.
 
Kā tu vari pieteikties?
Tev jāaizpilda pieteikuma anketa: http://ej.uz/rezeknesapmacibas
Pieteikšanās līdz 2015. gada 12. Martam
 
Tu nosūtīsi savu pieteikumu, un…?
Par dalību apmācībās, saņemsi apstiprinājuma e-pastu ar sīkāku informāciju par apmācību norisi. 
 
Kad un cik ilgi notiks apmācības?
Rēzeknē, 2015. gada 16. un 17. martā.
 
Ja Tev ir jautājumi?
Raksti: dace@avantis.lv
 
Apmācību  organizatori biedrība Avantis sadarbībā ar ARPC Jauniešu Atvērto Centru "JACis" un  jauniešu kustību “Young Media Sharks” projekta Radi, Rādi Latviju ietvaros.
Finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
RP 12.03.2015 08:03
Kas ir Svetlana Streļņikova?
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"