46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 25. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Bārbala, Līksma/ Зиновий, Давид, Иван
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Latvijā ik gadu 6,5 tūkstoši nāves gadījumu; tos varētu novērst uzlabojot finansējumu

Фото: apollo.lv
Latvijā katru gadu ir 6,5 tūkstoši nāves gadījumu, kurus varētu novērst, ja veselības nozare būtu pienācīgi finansēta, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris.
Viņš uzsvēra, ka, ja turpināsies nozares problēmu nesadzirdēšana, turpināsies arī arī valsts un tautas izmiršana paātrinātā tempā. «Ceram, ka visiem kopā izdosies panākt, lai politiķi beidzot sāk rīkoties atšķirīgāk nekā līdz šim,» teica Keris. LVSADSA vadītājs arī uzsvēra, ka arodbiedrība nemitīgi cenšas izglītot sabiedrību un politiķus par to, kādis ir patiesais problēmu cēlonis veselības aprūpē.
 
«Sabiedrībai ir radusies izpratne. Parodoksāli – sabiedrība sākusi to saprast, politiķi vēl nē,» uzsvēra Keris.
 
Pirmdien LVSADA preses konferencē informēs par plānotajām protesta akcijām. LVSADA uzskata, ka valdība rīkojas destruktīvi, plānojot veselības nozares finansēšanu, tādēļ ir gatava rīkot jaunas protesta akcijas. Par iespējamiem protestiem vēl būs jālemj LVSADA Padomes sēdē 16.augustā.
 
Vienlaikus Keris pieļāva, ka protesta akcijas varētu notikt rudenī. LVSADA meklēšot jaunas protesta formas, jo līdzšinējās neesot bijušas pietiekami uzrunājušas. Tādas varētu būt teatrāli uzvedumi pie Saeimas, kuros «cilvēku pļaušanā sacenšas nāve un zaļais zemnieks ar, piemēram, vārdu Māris». «Skatīsimies, kuram būs veiksmīgāks rezultāts,» pauda Keris.
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"