46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Latvijas Slimnīcu biedrība: plānotais papildu finansējums rindu mazināšanai neliecina par nozares prioritāti

Фото: Publicitātes Foto
Nākamā gada budžetā plānotais papildu finansējums 10 miljonu eiro apmērā, ko Ministru prezidents solījis piešķirt pacientu rindu mazināšanai, ir daudzkārt par mazu un neliecina, ka veselības aprūpes nozare valstī noteikta par vienu no prioritātēm, uzskata Latvijas Slimnīcu biedrība. 
“Šāds finansējuma apjoms ir būtiski par mazu. Jau tagad iedzīvotājiem veselības pakalpojumu pieejamība valsts apmaksātajiem pakalpojumiem ir kritiska. Slimības tiek ielaistas, iedzīvotāji laicīgi netiek pie speciālistiem, situācija kļūst arvien kritiskāka. Lai nodrošinātu pacientu pieejamību veselības pakalpojumiem pat šā gada līmenī, piešķirtajai summai jābūt vismaz vairākas reizes lielākai,” uzsver biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs. 
 
Pēc viņa vārdiem, šogad lielā daļā slimnīcu valsts kvotas beigsies jau septembrī. Cilvēkiem, kuri nevar atļauties pakalpojumus apmaksāt, vizīti pie speciālista nāksies gaidīt vismaz vairākus mēnešus, savukārt nākamgad situācija draud vēl vairāk pasliktināties. Gadu no gada gan Latvijas pacienti, gan visa nozare cer, ka situācija beidzot uzlabosies, jo tā taču ir prioritāte, un valsts apmaksātā veselības aprūpe kļūs pieejamāka pacientiem, bet slimnīcas atsāks strādāt normālā, ne krīzes režīmā – taču praksē notiek tieši pretēji. 
 
“Visos svarīgākajos valsts attīstības dokumentos, arī Pasaules Veselības organizācijas ieteikumos, veselības pakalpojumu pieejamība ir definēta kā prioritāte. Papīrs šādus uzrakstus iztur, bet cik ilgi izturēs iedzīvotāji,” jautā Jevgēņijs Kalējs.
 
Jau ziņots, ka ceturtdien, 18.augustā, gaidāma valdības ārkārtas sēde par budžetu. 
 
www.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"