46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Drīzumā skolā bērniem Latvijā būs jāsāk iet no sešu gadu vecuma

Фото: BNS
Jaunais izglītības standarts tiks veidots tā, lai izglītības iestādēs bērni 1.klasē varētu sākt mācīties sešu gadu vecumā, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) sēdē norādīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.
Viņš teica, ka skaidrībai par jauno izglītības saturu jābūt jau uz 2017.gada 1.septembri, jo to 1.-4.klasēs sāks ieviest 2018./2019.mācību gadā.
 
Ministrs uzsvēra, ka "2018./2019.gadā mācību uzsākšana paredzēta no sešu gadu vecuma, tāpēc standarts jāveido atbilstoši vecumam. Mēs nevaram atļauties ekonomiski turēt jauniešus skolā līdz 19 gadu vecumam." Ministrs uzsvēra, ka Latvijā ir pārāk maz cilvēku darbspējas vecumā, tāpēc ekonomiski nevar atļauties, ka jaunieši tik ilgi mācās skolā.
 
"Viss ir atkarīgs no tā, kas ir pirmā klase un kas ir 1.klases standarts. Pie tā ir jāstrādā. Mums nekad nebūs tā, ka visi bērni vienā vecumā atbildīs 1.klases standartam," norādīja Šadurskis.
 
Jau ziņots, ka Valsts izglītības satura centrs (VISC) strādā pie jauna kompetencēs balstīta izglītības satura izstrādes un tā ieviešana paredzēta pakāpeniski no 2018.mācību gada. Sākotnēji to ieviestu 1.-4.klasēs un pirmskolā, tāpēc paietu vairāki gadi, kamēr skolēni, kuri uzsāktu mācīties pēc jaunā satura, nonāktu attiecīgi 10., 11. un 12.klasēs. Jaunā satura izstrāde rezultēsies jaunā eksaminācijas sistēmā aptuveni uz 2020.gadu.
 
grani.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"