46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Arodbiedrības prasīs palielināt neapliekamo minimumu

Фото: f64, Lauris Aizupietis
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība otrdien, 6.septembrī, gaidāmajā valdības sēdē prasīs palielināt neapliekamo minimumu.
Kā norāda arodbiedrību savienība, Igaunijā neapliekamais minimums šobrīd ir 170 eiro, bet Lietuvā mazajām algām – pat 200 eiro. Tikmēr Latvijā krīzes laikā neapliekamais minimums tika samazināts, un pašreiz ar nodokļiem neapliek 75 līdz 100 eiro no darba algas.
 
„Cilvēki saka, piemēram, „CV Market” aptaujā lielākā daļa, ka viņi labprāt pārceltos strādāt uz Igauniju, jo tur darba samaksas nodokļu politika ir labvēlīgāka,” saka Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks Egils Baldzēns.
„Mums nepārtraukti jādomā ne tikai, kā mēs konkurējam ar Lielbritāniju, Norvēģiju, Īriju, Vāciju un citām valstīm, jo viņas ir attīstītas, bet arī Lietuvu un Igauniju (..). Mēs esam ieskicējuši kā mērķa summu 130 eiro, kas ir salīdzinoši zema ar Lietuvu un Igauniju,” norāda Baldzēns.
 
Arodbiedrība arī kritizē iecerēto neapliekamā minimuma diferencēšanu, kas paredz līdz 2020. gadam palielināt neapliekamo algas daļu līdz 160 eiro, bet tādā apmērā to piemērot vienīgi mazajām algām.
 
Plānots, ka, darba samaksai kāpjot, neapliekamais minimums samazināsies, un, atalgojumam sasniedzot 1500 eiro, ar nodokļiem tiks aplikta visa alga.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"