46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Premjers ministriem uzdevis uzlabot bēgļu uzņemšanas plānu

Фото: delfi.lv
Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) devis rīkojumu Ekonomikas ministrijai (EM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) meklēt risinājumu bēgļu mājokļu problēmai, ieviešot izmaiņas bēgļu uzņemšanas plānā, pirmdien vēsta raidījums "LNT Ziņas".
Ministri atzina, ka uzdevumu saņēmuši, norādot, ka premjera rīkojums ir ierobežotas pieejamības informācija. Kā raidījumam skaidroja Kučinskis, uzdevumu pirms divām nedēļām viņš devis valdības slēgtajā sēdē, taču nekā slēpjama neesot.
 
"Jautājumi tika skatīti sēdes slēgtajā daļā, bet, ja jau es par to runāju, tad nav tāda slepenības līmeņa, lai tie būtu tik tālu noslepenojami. Es jau tad jums nestāstītu, ja es būtu tā domājis," teica Kučinskis.

Kā viens no iespējamiem jaunajiem risinājumiem ir iecere likt pašvaldībām garantēt, ka bēgļi apmaksā īri un, ja pašvaldībām tādēļ rastos zaudējumi, tie tiktu kompensēti no valsts budžeta. Ministrs Gerhards gan šaubās, ka šāds piedāvājums ir īstenojams: "Es domāju, ka būs ļoti grūti panākt kaut kādu konsensu gan ar pašvaldībām, gan arī parlamentā. Es nezinu, vai jūs esat diskutējuši ar pašvaldībām, vai kāda būtu gatava. Es neesmu runājis ar pašvaldībām par šo jautājumu, vai kāda būtu gatava garantēt no saviem līdzekļiem naudu, no savu iedzīvotāju maksātajiem nodokļiem šo naudu būtu gatava garantēt.''
 
Savukārt ekonomikas ministrs savu nostāju vēl nepauda: "Mums ir jāvērtē, kādā veidā rīkoties ar šo lietu."
 
Premjers priekšlikumus no ministriem gaida tuvāko pāris nedēļu laikā.
 
www.delfi.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"