46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

SM rosina noteikt jaunu atzīmējamo dienu - Autotransporta darbinieku dienu

Фото: publicitātes foto
Satiksmes ministrija (SM) rosina noteikt jaunu atzīmējamo dienu - Autotransporta darbinieku dienu.
Valsts sekretāru sanāksmei pieteiktā likumprojekta anotācijā teikts, ka Autotransporta darbinieku diena kā atzīmējama diena tika noteikta 1976.gadā. To atzīmēja oktobra pēdējā svētdienā.
 
''Tās pirmsākumi meklējami 20.gadsimta 30.gados, kad tika atzīmēta Šoferu diena. Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas Autotransporta darbinieku diena valstī kā atzīmējama diena nav norādīta. Neraugoties uz to, Latvijā ir uzņēmumi un pašvaldības, kas oktobra pēdējā svētdienā praktizē šīs dienas atzīmēšanu, piemēram, AS ''Talsu autotransports'', SIA ''Ventspils reiss'', Rēzeknes novada pašvaldība. Transporta nozares svētkus atzīmē arī citās valstīs, piemēram, Lietuvā un NVS valstīs,'' klāsta SM.
 
Ministrija uzsver, ka, ņemot vērā autotransporta nozares ieguldījumu valsts ekonomikā un pakalpojumu sniegšanā iedzīvotājiem, kā arī to, ka Latvijā šajā nozarē ir nodarbināti vairāk nekā 65 000 darbinieku, likumprojekta mērķis ir sekmēt un celt autotransporta nozares un tajā strādājošo darbinieku prestiža līmeni sabiedrībā un veicināt darbinieku motivāciju. Tāpat iecerēts ieinteresēt jauniešus apgūt autotransporta specialitātes.
 
Likumprojekts paredz noteikt septembra mēneša trešo svētdienu par Autotransporta darbinieku dienu.
 
grani.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"