46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Latgales dievnamu aplaupītājiem piespriež cietumsodus (video)

Фото: Video fragments
Balvu rajona tiesā ceturtdien tika pasludināts tiesas spriedums Renatam Macunavičusam, Pjotram Ļebedevam, Sergejam Kazakovam un Aleksejam Baloņevam. Lietuvas pilsonis un trīs Latvijas valsts piederīgie ir pastrādājuši zādzību sēriju, kuras laika tika aplaupītas astoņi Latgales dievnami un nozagti reliģiskie priekšmeti un vērtīgas svētbildes. Visi četri tika apsūdzēti pēc Krimināllikuma par zādzību, kas izdarīta lielā apmērā, vēsta LSM
2012. gada vasarā plašu rezonansi sabiedrībā izraisījuši vairāki zagšanas gadījumi no dievnamiem Ludzas, Balvu, Rēzeknes un Viļānu novadiem. Pēc vairāku mēnešu izmeklēšanas un starptautiskās sadarbības policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot iespējamo zādzību izdarītāju. 9.oktobrī starptautiskas operācijas laikā tika aizturēts 1970.gadā dzimušais Lietuvas pilsonis Renatas Macunavičus. Divas dienas vēlāk Daugavpils tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.
 
Veicot kratīšanu aizturētā mājā tika atrasti dažādi reliģiska rakstura priekšmeti, tāpat izmeklēšanas laika Lietuvā tika atrastas arī piecas svētbildes, kuras tika nozagtas no Latgales dievnamiem. Izmeklēšanai turpinoties, tika noskaidroti un aizturēti vēl trīs  noziedzīgās grupas dalībnieki – 1976.gadā dzimušais Aleksejs Baloņevs, Pjotrs Ļebedevs (1977) un Sergejs Kazakovs (1978).
 
Spriedumu nolasīja Balvu rajona tiesas tiesnese Simona Gmireka.
 
Renatam Macunavičam tika piespriests 2 gadi un 3 mēneši cietumsoda bez mantas konfiskācijas,  kā arī 2 gadi un 6 mēneši policijas kontrolē;  Ļebedevam un Kazakovam  pēc 2 gadu un trīs mēnešu cietumsoda  policijas kontrolē būs jāpavada 2 gadi un trīs mēneši. No visiem četriem savu vainu ir atzinis tikai Aleksejs Boloņevs, tāpēc tiesas lēmums viņam ir 2 gadi un 2 mēneši nosacīti bez mantas konfiskācijas, kā arī divarpus gadi policijas kontrolē.
 
Apsūdzētie cietumā atradās kopš 2012.gada rudens, tāpēc lielāko soda daļu viņi jau ir izcietuši. Tā Macunavičus jau rītdien dosies uz Lietuvu, kur viņam būs jāizcieš vēl viens sods par citu noziedzīgu nodarījumu.
 
Par materiālajiem zaudējumiem notiesātajiem nāksies arī maksāt naudas kompensāciju 20 189 eiro apmērā.
 
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"