46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Policija atsavina rekordlielu skaitu cigarešu daudzumu- 50 miljoni

Фото: Valsts policija
Pagājušajā gadā Valsts policija atsavinājusi teju 50 miljonus nelegālo cigarešu, kas ir gandrīz divkārt vairāk nekā 2013.gadā, informēja Valsts policija.
Pagājušajā gadā policija nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā veikusi 3621 pārbaudi, sastādījusi 3269 protokolus un sākusi 704 kriminālprocesus. Cīņā ar nelegālo akcīzes preču apriti svarīgi ir cīnīties ne tikai ar sekām, bet arī ar cēloni - preču piegādātājiem un izplatītājiem, tādēļ viena no policijas prioritātēm ir lielo rūpala saimnieku izķeršana šajā nelegālajā biznesā.
Pēdējo četru gadu laikā atsavināto cigarešu daudzums ir audzis, un šogad tas sasniedzis gandrīz 50 miljonus. Iepriekšējā gadā policija atsavinājusi 28 miljonus cigarešu, 2012.gadā - 25 miljonus, bet 2011.gadā atsavināti 14 miljoni nelegālo cigarešu.
 
Pagājušā gada lielākais policijas guvums bija gada beigās, kad novembrī Latgales reģiona pārvaldes darbinieki kādā no Daugavpils mikrorajoniem aizturēja piecus cilvēkus aizdomās par nelegālo cigarešu izplatīšanu. Valsts policijas darbinieki veica kratīšanu aizturēto īrētā angārā un aizturēja ar viņiem saistītu kravas auto, kopā vienkopus atrodot 19 miljonus cigarešu.
 
Lai gan vienā piegājienā gandrīz dubultots gada rezultāts, jāņem vērā, ka arī bez šīs profesionālās operācijas policijas darba rezultāti būtu bijuši augstāki nekā 2013.gadā.
 
Labus rezultātus policisti sasnieguši arī citu nelegālo preču apkarošanas jomā - 2014.gadā policija arī atsavinājusi aptuveni 90 tonnas ar nelegālo alkoholu un aptuveni 138 tonnas ar nelegālajiem naftas produktiem.
 
mixnews.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"