46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Vējonis: Latvijai prezidentūras laikā jārēķinās ar informatīvā kara provokācijām

Фото: Saeimas Kanceleja
Latvijai prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā ir jārēķinās ar informatīvā kara provokācijām, šodien Cēsīs notikušās Baltijas valstu un Polijas aizsardzības ministru tikšanās laikā norādīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), informē ziņu aģentūra LETA.
Vējonis preses konferencē paziņoja, ka Latvijai prezidentūras laikā būs jārēķinās ar provokācijām. Kā piemēru viņš minēja pagājušās nedēļas nogalē virs Baltijas jūras lidojušās Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas.
 
“Krievija pagājušās nedēļas nogalē veica lidojumus virs Baltijas jūras ar stratēģiskajiem bumbvedējiem. Tas ir jauns pavērsiens no Krievijas puses, kas rada nevajadzīgu starptautisko saspīlējumu un pamatotas bažas drošībai,” sacīja Vējonis, skaidrojot, ka tā ir militāra rakstura provokācija.

 
Kā ziņots iepriekš, sestdien Baltijas jūras neitrālajos ūdeņos tika novērota 22 Krievijas Federācijas karakuģu grupa militāro lidmašīnu pavadībā. Svētdien NATO patruļlidmašīnas pacēlās gaisā trīs reizes, atpazīstot un pavadot virs neitrālajiem Baltijas jūras ūdeņiem lidojošas Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas. Pirmdien Nīderlandes lidmašīnas “F-16″ pārtvēra divus Krievijas bumbvedējus “Su-34″. Otrdien Krievijas izlūklidmašīna “IL-20″ uz īsu brīdi pārkāpa Igaunijas gaisa telpas robežu.
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"