46.lv
Sestdiena, 2024. g. 20. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Mirta, Ziedīte/ Данила, Георгий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

DP atklāj iespējamu kukuļošanu un viltošanu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanā

 Drošības policijai (DP) ir aizdomas par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vairāku amatpersonu iespējamu kukuļņemšanu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanai.
Pretizlūkošanas un operatīvo pasākumu rezultātā DP  ieguva informāciju, kas norādīja uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vairāku amatpersonu iespējamu iesaistīšanos nelikumīgās aktivitātēs, kas saistītas ar termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu, liecina DP paziņojums medijiem.
 
DP 19.jūnijā uzsāka kriminālprocesu par iespējamu kukuļņemšanu, starpniecību kukuļošanā, kukuļdošanu un dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā.
 
Kukuļa apmēru un ārzemnieka izcelsmes valsti izmeklētāji pagaidām neatklāj.  
 
Kriminālprocesā konstatēts, ka, neievērojot noteikto pieraksta un rindas kārtību un pretēji Uzturēšanās atļaujas noteikumos paredzētajai kārtībai, PMLP amatpersonas palīdzēja nokārtot ārzemniekam termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanu. Šīs darbības organizēja Latvijas pilsonis, kurš darbojās kā starpnieks starp ārzemnieku un PMLP amatpersonām, saņemot par to materiālu atlīdzību.
 
Lai nodrošinātu šī pakalpojuma sniegšanu, starpnieks PMLP amatpersonām par pretlikumīgam darbībām solīja nodot kukuli. Starpnieks arī viltoja termiņuzturēšanās atļaujas pagarināšanai nepieciešamos dokumentus.
 
7.jūlijā DP aizturēja starpnieku, bet 9.jūlijā viņš atzīts par aizdomās turēto par starpniecību kukuļošanā un par dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā. Šobrīd viņam ir piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.
 
Vienlaikus divām PMLP amatpersonām šī kriminālprocesa ietvaros ir piemērots procesuālais statuss - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde Drošības policijas sākto kriminālprocesu sola komentēt tuvākajā laikā.
„Izmeklēšanā iegūtā informācija vēlreiz apliecina nepieciešamību nodrošināt visaptverošu un stingru uzraudzību pār termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas procesu, jo pastāv risks, ka, izmantojot atsevišķu amatpersonu negodprātīgumu, termiņuzturēšanās atļauju var mēģināt iegūt ārzemnieki, kuri neatbilst likumā minētajām prasībām un var radīt draudus nacionālajai drošībai,” uzsver Drošības policija.
 
DP arī turpmāk sola pievērst pastiprinātu uzmanību termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas procesam, lai novērstu drošības riskus, ko var radīt šādu atļauju prettiesiska izsniegšana.
 
Источник: lsm.lv
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"